A bajnok

Interjú a Masters Súlyemelő Világbajnokság ezüstérmesével.

 

A bajnok

 

Kajáry Tibor mesterszerelőként dolgozik az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél, Szombathelyen. Közvetlen munkatársain kívül valószínűleg kevesen tudják, hogy világbajnoki ezüstérmes súlyemelő. Pedig az ősszel megjárta Finnországot, egyedül, önerőből.

- Mikor kezdted a súlyemelést?

- '96-ban kezdtem, 15 évesen. Egy haverom vitt le a terembe, aki már három éve űzte ezt a sportot versenyszerűen. Mikor elkezdtem ezt a sportot, még nem ismertem. Egy-két edzés után megszerettem. Tetszettek a szakgyakorlatok: „szakítás-lökés" és a kiegészítő gyakorlatok is, főleg a guggolás.

- Miért pont a súlyemelést választottad?

- Jó volt a sporttársakkal edzeni, később bulizni is. Egy évben többször is utaztunk versenyekre. Nagyon élveztem, a sportélet előtt nemigen utaztam még. Az edzőm, Nagy Ferenc nagyon lelkesen tanított és készített fel a versenyekre. Szerettem, mert mindig kihozta belőlem a legjobbat. És ami a legfontosabb talán, hogy mindig bízott bennem, így többnyire jól is versenyeztem. Az alaptulajdonságomban megvolt az alázat, kitartás, szorgalom, koncentráltság, akarat, versenyzési vágy.

- Milyen egyéni eredményeid vannak?

- Korosztályos országos bajnokságon 5 aranyat, 2 ezüstöt és 1 bronzot nyertem. Felnőtt korosztályban 2003-ban 1. lettem. Öt évet kihagytam, aztán 2010-ben 3 ezüstöt szereztem 3 országos bajnokságról. Több Savaria kupát, Göcsej Kupát, Palota Kupát és egy Hajdú ZRT. Kupát nyertem. '12-'13.-ban én nyertem az első és második Tóth Géza Emlékverseny legjobb szombathelyi felnőtt férfi versenyzői díját.

- Mire vagy a legbüszkébb?

- A M35-ös Vb-re. Miután '15-ben megnyertem a M35-ös országos bajnokságot, a szeptemberi M35-ös Világbajnokságon 2. helyen végeztem. Ezt Finnországban, Rovaniemi városában rendezték. Az utazási költségeket nekem kellett finanszírozni. Nem volt velem edző, így saját magamat kellett leversenyeztetni, ami nem könnyű egy szoros versenyben. Ezért is ér sokat az az ezüstérem!

- Mi az eddigi legjobb emelésed?

- 120 kg szakítás, 150 kg lökés, 74 kg-os súlyommal a Masters Vb-n.

- Van szponzorod?

- A Vb. után felajánlottak 3 dolgot a szombathelyi LUDUS GYM edzőteremben, ami a Kötő utcában található. Ingyen és bérmentve edzhetek náluk, megveszik a havi táplálékkiegészítőmet és átadhatom a tudásomat a súlyemelés iránt érdeklődőknek. Ebben a teremben Crossfit, súlyemelés és Thai boksz oktatás folyik. Tudom ajánlani a LuK-os dolgozóknak is.

- Mik a további terveid?

Minden évben kijutni a Masters Eb.-Vb.re, de legalább az egyikre. Ez a pénzen múlik leginkább. Később edzősködni szeretnék. Már van hét lelkes tanítványom.

- Gratulálok az eddigi eredményeidhez és további sikereket kívánok!

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#2. 2016. február 5. 21:42
Hajrá, Tibi! Csak így tovább!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!