2X2 JAZZ: KISGYÖRGY ILKA - NOVAI GÁBOR DUÓ, SZŐKE NIKOLETTA - SZAKCSI LAKATOS RÓBERT DUÓ (2015. március 06.)

A Fonóban ismét 2x2 jazz - a szokatlan felállású kisformációkat bemutató sorozat egyik kedvencünk!

 

2X2 JAZZ: KISGYÖRGY ILKA - NOVAI GÁBOR DUÓ; SZŐKE NIKOLETTA - SZAKCSI LAKATOS RÓBERT DUÓ

2015. március 06. (péntek) 20:00

 

 

Szőke Nikoletta és Szakcsi Lakatos Róbert

 

Szőke Nikoletta és Szakcsi Lakatos Róbert összeszokott párost alkotnak a színpadon, hiszen 2002 óta folyamatosan játszanak együtt és már hat lemezt rögzítettek. Mindketten megnyerték a Montreux Jazz Festival által rendezett nemzetközi versenyt a saját kategóriájukban, Robi 2001-ben a Bösendorfer Montreux Solo Piano Competition-t, Niki pedig 2005-ben a Shure Montreux Jazz Voice Competition-t. Magyarország szinte összes jazz fesztiválját megjárták közösen, de léptek fel nagy sikerrel többek között Londonban, Brüsszelben, Montreux-ben és Tokióban is. Az eddig megjelent lemezeken sztenderdek, saját szerzemények, klasszikus zenei és pop feldolgozások egyaránt szerepelnek és a zenei kísérletezéseket tovább folytatják, hiszen a mai napig ugyanúgy inspirálják egymást. Hamarosan megjelenik Niki új lemeze, az "I Thought About You", melyen természetesen Robi is játszik, ebből az anyagból is hallhatnak ízelítőt.

 

Kisgyörgy Ilka - Novai Gábor duó

Kisgyörgy Ilka erdélyi származású énekesnő, aki mérnöki tanulmányait hátrahagyva idéntől Budapesten tanul jazz-éneket. Novai Gábor (zongora) több zenekarban is játszik, többek között a Bencze Alma quartettben, a Nemti trióban meg a Zomboriban, mindenik formációjában valamilyen módon felfedezhetőek a népies elemek.


A két zenész igyekszik saját zenei hangra lelni a kissé bartókos, népi elemeket ötvöző modern hangvételű közös produkcióban. Ebben a felállásban ez a második koncertjük együtt, ismeretségük egy tavaly májusban megszervezett erdélyi ifjusági jazzversenyre nyúlik vissza, ahol a két zenész hasonló zenei érzékenységű társra talált, ami már az első próbafolyamatok alatt is kiderült, mikor a BJC-ben a Harmónia Jazz Műhely álltal megszervezett koncertre készültek. A repertoár főként standardokból áll saját átgondolásban, a duó műfaj keretei között, de megszólalnak erdélyi népi dallamok is.

 

 

Jegyár:  1000 Ft

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Életfolyamatok