XV. MittelCinemaFest: közönségtalálkozó Matteo Botrugno és Daniele Coluccini rendezőkkel A métely című film vetítésén

 

 

2017. november 11., szombat 17:00, Puskin Mozi

 

 

Pénteken este a XV. MittelCinemaFest – Közép-európai Olasz Filmfesztivál keretén belül bemutatjuk A métely című filmet Matteo Botrugno és Daniele Coluccini rendezőpáros jelenlétében, akik a vetítést követően válaszol a közönség és az újságírók kérdéseire.

Mindketten 2005-ben szerezték filmtörténészi diplomájukat, sokáig kritikusként dolgoztak, majd elmerültek a független rövidfilmek világában ezúttal alkotói oldalon és 2008-ban Sisifo című filmjüket a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválon díjazzák. Ezt követően főleg videóklipeket készítenek, majd az Et in terra pax-szal megszületik első játékfilmjük. A métely Walter Siti 2008-as best sellerének filmes adaptációja, ahol korunk Rómájának ablakaiból elkapott félmondatokból állnak össze sorsok, ahol egy különleges mikrokozmoszban fonódik össze bűnözők és ingatlanspekulánsok világa. A főhősnőt Anna Foglietta alakítja, akit a magyar közönség jól ismerhet a nagy sikerrel vetített Teljesen idegenekből.

 

Tartalom: Egy külvárosi házban zajlik Marcello és Chiara, Mauro és Simona, valamint a kerület főnökének, Carminének az élete. Ezen az állandóan változó, tragikus és komikus részekkel átitatott emberi színpadon jelenik meg Walter professzor, a polgári származású író, akinek egy ideje viszonya van Marcellóval, a bizonytalan szexuális beállítottságú egykori testépítővel. Egyedül Mauro, a hideg és ambiciózus drogdíler érzi a változás szükségességét. A korrupt hatóságok rajtaütésszerűen ellenőrzik a külváros egyik zugát. Bűnözők, üzletemberek, ingatlanspekulánsok történetén keresztül a mai Róma fényes freskója tárul elénk.

Olasz nyelven, angol és magyar felirattal. 

Jegyek a PUSKIN MOZI jegypénztárában illetve online vásárolhatók: http://puskinmozi.hu/programok/15-olasz-filmfesztival-xv-mittelcinemafest 

A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=35fzCtIkmc4

Diktafon a Muzsikus Rádióban fényképe.

 

 

 

 

Legolvasottabb cikkek

Egy kérdés