WAMP design vásár Kínában a BudapestFesten

 

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának meghívására öt magyar alkotó mutatkozhatott be június első hétvégéjén a kínai közönségnek a kelet-kínai Hangzhouban megrendezett BudapestFest programjának részeként.

Az idén második alkalommal, június 1-2. között megrendezett, kétnapos esemény színhelyéül a szervezők ezúttal a Csöcsiang tartományban található festői Hangcsou városát választották. Szentmártoni Lívia, Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának oktatási és kulturális szakdiplomatája elmondta: a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója kapcsán tartott rendezvénysorozat e kiemelkedő eseményét egy a konzuli körzetbe tartozó, kiemelt kulturális helyszínen szerették volna megrendezni, így esett a választás az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Nyugati-tó mellett fekvő Jungcsin parkra.

Az eseményt hivatalosan szombat este nyitotta meg Somogyi Gyula a Külgazdasági és Külügyminisztérium Külföldi Magyar Intézetek Főosztályának vezetője, Bolla Szilárd, Magyarország sanghaji főkonzulja, valamint Csen Vej-csiang hangcsoui alpolgármester. A fesztivál egész ideje alatt a WAMP design vásár öt tervezőjének munkáit is megvásárolhatták a fesztivál látogatói, akik bepillantást nyerhettek az alkotás egy-egy mozzanatába, a bátrabbak pedig akár maguk is elkészíthették egyedi kiegészítőjüket a magyar designerek által vezetett workshopokon. Emellett mindkét nap a Hegedűs László világrekorder extrémsportoló vezetésével működő HegeShow formáció látványos extrémsport bemutatója, a 4 For Dance táncelőadása, valamint a Folkfonics Ensemble népzenét funk és swing stílusjegyekkel ötvöző koncertje várta az érdeklődőket.

A WAMP évek óta küldetésének tekinti, hogy a hazai vásárok mellett egyre szélesebb körben népszerűsítse a magyar designerek munkáját, így az állandó budapesti és bécsi vásárok mellett örömmel csatlakozik hasonló kezdeményezésekhez. A BudapestFest csodálatos alkalmat adott a magyar alkotók sokszínűségének megmutatkozására, a kínai közönség pedig nagyra értékelte a magas minőségű egyedi termékeket. Érdeklődve kérdezgették az alkotókat, akik a kézműves workshopok mellett szívesen meséltek munkájukról.

A kétnapos fesztivál után a tervezőknek még volt idejük kicsit Shanghai város történelmével, vallási-és kulturális életével, valamint gasztronómiai különlegességeivel is megismerkedni. Talán legújabb kollekciójuk tervezésekor inspirálóan hatnak majd a mesés keleti élmények. Addig is, aki kíváncsi személyes beszámolójukra, jöjjön ki, és találkozzon velük Budapest legpezsgőbb sétányán az Erzsébet téren!

Külön köszönet Szentmártoni Líviának, Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának oktatási és kulturális szakdiplomatájának, Zámbó Katának, Hangzhou városának, és a mindig kedves magyar diákoknak, akik nem ismernek lehetetlent! Külön köszönet a felejthetetlen élményekért Shanghai-i kísérőnknek!

 

 

 

 

Legolvasottabb cikkek