VIII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál

 

 

 

A hazai táncélet legjobbjai Egerben, az Országos Stúdiószínházi Táncfesztiválon szeptember 25 és 29 között.

„A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be." Az idézett mondatában Cesare Negri pontosan azt foglalja össze, amiért mi nyolc évvel ezelőtt - hagyományteremtő szándékkal - a GGTánc Eger és a Gárdonyi Géza Színház létrehozta az első Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált.

Topolánszky Tamás, a Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetője szerint a cél a mai napig változatlan: közelebb hozni a tánc műfaját a közönséghez, a közönséget pedig a táncművészethez, igyekszünk minél szélesebb körben megismertetni azt a sokszínűséget, ami erre a művészeti ágra jellemző. Minden korosztályt szeretnének megszólítani: a fiataloknak szól majd a seregszemle egyetlen nagyszínpadi darabja: szeptember 26-án az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat Vuk című előadása. Ugyancsak a legkisebbeket várják szeptember 29-én a Bozsik Yvette Társulat Bogarak című kisszínpadi produkciójára.
A felnőttek a nyitónapon láthatják az „In-Time" című művet a GG Tánc Eger előadásában, Frenák Pál koreográfiájával. Ezt követően az érdeklődők Novák Péter szerkesztésében tekinthetik meg Rémi Tünde és Appelshoffer János önálló estjét, a Pécsi Balett Belső vonzás című előadását Molnár Zsolt koreográfiájával, a Miskolci Balett Negyed című produkcióját, melynek koreográfusa Kozma Attila, valamint Kulcsár Noémi Tellabor, a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói közreműködésével a Sok hűhó semmiért című darabot, Kulcsár Noémi koreográfiájával. A zárónap estéjén pedig a Duna Táncműhely mutatja be Képíró című produkcióját, melynek koreográfus-rendezője Juhász Zsolt.

Részletes program: http://www.gardonyiszinhaz.hu/hu/szinhazunkrol/hirek/c/viii-orszagos-studio-tancfesztival

 

Legolvasottabb cikkek