USEME: Mindenből a Semmibe

 

 

A USEME legújabb dalában a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet

 

Március elsején jelenik meg a USEME harmadik lemeze, ami bár műfajilag sokszínűséget ígér, mégis ez lesz a zenekar eddigi legegységesebb és legkiforrottabb anyaga. Az album nyitódala, a klímaváltozás és az elmúlás témáját is érintő, Mindenből a Semmibe lesz.

 

Bár alig több, mint 4 éve alakultak, tudatos építkezésüknek köszönhetően mára a USEME a hazai pop-rock színtér egyik kikerülhetetlen zenekara lett, amit a tavalyi Nagy-Szín-Pad győzelmükkel tovább erősítettek. A szupergroupként is emlegetett csapat első lemezét alig néhány hónap alatt írta meg, amit egy év múlva már a második album, a Szélesvásznú Ég követett. Az idén márciusban megjelenő lemezükre azonban hosszabb időt kellett várni, de néhány dalt azért már megmutattak a készülő anyagból. „Úgy érezzük, manapság elengedhetetlen a folyamatos jelenlét. Igényli a közönség, hogy pár havonta kikerüljön valami újdonság, ezért is döntöttünk úgy, hogy a lemez nyitódalát is megmutatjuk a megjelenés előtt. A Mindenből a Semmibe az album legkeményebb hangzásvilágú, szinte már metálos száma lett, amivel a világban tapasztalható negatív folyamatokra, változásokra is fel szeretnénk hívni a figyelmet. Én ezúttal is a szövegekért voltam a felelős. És bár a címből is kitűnik, hogy az olykor tabutémának is számító elmúlás is megjelenik a szövegben, mégis található benne feloldás, ami pozitívabbá teszi az egészet" - meséli Csongor Bálint, a zenekar frontembere.

 

Az Üveghegy című album márciusi megjelenése után a csapat tíz állomásos lemezbemutató turnéra indul. A budapesti közönségnek április 17-én az Akvárium Klubban mutatják be a lemezt.

 

 

YouTube - USEME: Mindenből a Semmibe: https://youtu.be/P0ma0OfKxHc

 

USEME // Fatal Error // Down For Whatever

2020. április 17., Akvárium Klub

https://www.facebook.com/events/2601599106742157/

 

A USEME lemezbemutató turnéjának állomásai:

03.06 Sopron - Búgócsiga Akusztik Garden

03.20 Tatabánya - Roxxy Music

03.27 Nyíregyháza - Club Hollywood

03.28 Miskolc - Helynekem

04.03 Szeged - JATE Klub

04.04 Győr - Rómer Ház

04.17 Budapest - Akvárium Klub

04.25 Hajdúszoboszló - Rock Café

05.09 Békéscsaba - Csabagyöngye Kulturális Központ

05.15 Veszprém - Expresszó

 

Legolvasottabb cikkek