Tanára már nem élhette meg a Virtuózok V4+ gitártehetségének sikerét

 

 

Egy fiatal gitárművész, Oláh Vilmos az egyik továbbjutója a Duna Televízió népszerű klasszikus zenei tehetségkutatójának. A Virtuózok V4+ nemzetközi elődöntőjében láthatjuk majd az ifjú zenészt, aki édesapjával vendégeskedett az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában. Az adásban egy megható történet is megosztottak a nézőkkel Vilmos egykori tanáráról.

 

Születése óta a zene veszi körül az ifjú gitárművészt, Oláh Vilmost, aki továbbjutott a Virtuózok V4+ nemzetközi elődöntőjébe. A fiatal tehetség már kisgyerekként is észrevette, hogy a különböző zenéket hallgatva őt leginkább a gitár hangja érinti meg, így hamar eldöntötte, megtanul játszani a hangszeren. Édesapjában pedig a mai napig élénken él, hogy fia még beszélni sem tudott, amikor a játékboltban egy kis műanyaggitárt választott magának játékként.

 

„Vili tehetséges és szorgalmas minden téren. Irányítottan gyakorolni, a kötelező dolgokat sokakhoz hasonlóan ő sem szereti, de egész nap a kezében van a gitár és játszik. Meg is van az eredménye, szép sikerekkel büszkélkedhet" - kezdte Oláh Vilmos édesapja az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendégeként, aki nemcsak apaként, hanem zenetanárként is segíti fia fejlődését.

 

„A televízió teljesen más előadói közeg, mint egy koncertterem. A sok ember, kamerák, fények, amik zavarók lehetnek, de szerencsére engem egyáltalán nem befolyásolt" - mesélt a Virtuózok V4+ forgatásának tapasztalatairól Oláh Vilmos, aki korábban már számos gitárversenyen megmérettette magát, és szólóban is felléphetett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagy koncerttermében. Jelenleg akadémistaként tanul a Liszt Ferenc-díjas gitárművész, Eötvös József tanítványaként.

 

„Nagy inspirációt jelent, hogy engem választott a zsűri. Sosem felejtem el a pillanatot, amikor Miklósa Erika a kezembe adta a hegedűt a továbbjutás szimbólumaként. Nagyszerű érzés Magyarországot képviselni a nemzetközi versenyben és óriási motivációt ad a mindennapi gyakorláshoz" - folytatta az ifjú gitártehetség, aki szép szerepléséért korábbi tanárának, Szilvágyi Sándornak mondott köszönetet, mint mondta, ő nemcsak a zenéhez és a gitározáshoz, hanem az élethez való hozzáállását is megváltoztatta, segítette. Az elismert gitártanár azonban már nem élhette meg tanítványa sikerét, 57 éves korában, idén szeptemberben hunyt el. A további részletek a Librettó idézett adásából ismerhetők meg. Hogy az ifjú zenész miként szerepel a nemzetközi mezőnyben, kiderül a péntek esti Virtuózok V4+-ból a Dunán!

 

https://mediaklikk.hu/libretto-videok/video/2021/12/02/a-virtuozok-1-nemzetkozi-elodontojebe-jutott-olah-vilmossal-es-edesapjaval-beszelgettunk/

 

 

Virtuózok V4+ első nemzetközi elődöntő - december 3-án, 20.35-től a Duna Televízió műsorán!