Takács Zsuzsa az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa


 
Budapest, 2018. február 12. – A vak remény című verseskötetéért Takács Zsuzsa kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A fődíjas mellett Markó Béla, Száz Pál, Thomka Beáta és Bán Zoltán András írókat szólítják majd színpadra 2019. február 18-án, az Artisjus díjátadó ünnepségén. 2006 óta összesen 63 kitűnő költőt és írót ismert el ezzel a díjjal a szerzői egyesület. 

Az Artisjus Egyesület 2006-ban hozta létre az Artisjus Irodalmi Díjakat. Az irodalmi nagydíj célja az előző év egy kiemelkedő, különösen értékes alkotásának jutalmazása, a további díjak pedig ösztönzésül szolgálnak a tehetségüket már bizonyított művészek további alkotómunkájához. Az Artisjus Irodalmi Díj az egyik legjelentősebb hazai irodalmi elismerés, melynek presztízsértéke abban rejlik, hogy maguk a pályatársak szavazzák meg, hogy kik legyenek a díjazottak.       
A korábbi években egyebek mellett olyan szerzők kapták meg, mint Berkovits György, Földényi F. László, Kukorelly Endre, Pintér Béla, Spiró György, Tandori Dezső, Háy János, Zalán Tibor, Cserna-Szabó András vagy Závada Pál.   
Az elismeréseket az Artisjus díjátadó ünnepségén adják át, 2019. február 18-án, a Budapest Music Centerben.

2019 irodalmi díjazottjai:

Artisjus Irodalmi Nagydíj - Takács Zsuzsa: A vak remény - összegyűjtött versek
Artisjus Irodalmi Díj / költészet - Markó Béla: Bocsáss meg, Ginsberg
Artisjus Irodalmi Díj / próza Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek
Artisjus Irodalmi Díj / tanulmány - Thomka Beáta: Regénytapasztalat
Artisjus Irodalmi Díj / esszé 
Bán Zoltán András

Legolvasottabb cikkek