Szóljon a vers!

A HangHordozók legjobbjait díjazták

A Versmaraton rendezvénysorozat keretében zajló HangHordozók - Énekmondók Kárpát-medencei verseny célja a kortárs magyar líra és a könnyűzene ötvözésének, a dallamokba öntött költészetnek a népszerűsítése. A Lámpaláng zenekar,  a Bettika duo, a Resti Kornél zenekar, a Dudás-Kormos-Zelei trió, Németh Viktor és a Tramonti együttes lettek az idei díjazottak.


A döntőbe került alkotásokat ötfős szakmai zsűri értékelte: Bonyár Judit énekes, zeneszerző; Csík János népzenész; Eredics Gábor népzenész, a Dankó Rádió csatornaigazgatója; Váczi Eszter énekes, dalszerző és Likó Marcell énekes, zenész, szövegíró.

Az MTVA idén két elismerést ítélt oda a december 1-jén adásba került műsorban. A Kossuth Rádió különdíjasa egy egész napos stúdiófelvételt nyert, a rögzített produkciók pedig később hallhatók lesznek a rádió műsoraiban. Az M5 kulturális csatorna különdíjasa részt vehet a Szóljon a vers! című, magyar lírát népszerűsítő műsorban, valamint bemutatkozhat a Librettó című kulturális magazin egyik adásában.

A Magyar Napló Kiadó különdíjasa fellépésre és további versek megzenésítésére kapott felkérést, a Magyar Írószövetség különdíjasa pedig egy 50.000 forint értékű könyvcsomagot vihetett haza. A műsor zárásaként a Magyar Napló Kiadó a verseny első három helyezettjét 300.000, 150.000, és 100.000 forint értékű díjakkal jutalmazta.

A verseny díjazottjai:

I.                     helyezett: Lámpaláng zenekar

II.                   helyezett: Bettika duo

III.                 helyezett: Resti Kornél zenekar
Az M5 csatorna különdíjasa: Dudás-Kormos-Zelei trió
A Kossuth Rádió különdíjasa: Lámpaláng zenekar
A Magyar Napló különdíjasa: Németh Viktor
A Magyar Írószövetség különdíjasa: Tramonti együttes

A tehetségkutató öt éve indult a 2016 júliusában elhunyt Oláh János költő, író, szerkesztő, a Magyar Napló Kiadó vezetőjének kezdeményezésére. Azóta 202 kortárs verset zenésítettek meg a résztvevő művészek a pályázatnak köszönhetően. A versenyzők ezúttal is Az év versei antológia remekei közül válogattak, amelynek szerkesztője Zsille Gábor, József Attila-díjas költő volt.

A döntős produkciók a https://mediaklikk.hu/musor/hanghordozok/ linken nézhetők vissza.

Legolvasottabb cikkek