Sikerei ellenére sosem volt elégedett Máté Péter

 

 

Ünnepelt előadóként a tenyerén hordozta a közönség, mégsem volt maradéktalanul boldog Máté Péter. A magyar könnyűzene egyik nagyhatású énekes-dalszerzője sosem találta a helyét - minderről pályatársa, Solymos Tóni mesélt az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában.

 

„Örökös problémája volt Máté Péternek, hogy nem tudott mit kezdeni a közönség ünneplésével, a sikerrel. Biztos vagyok benne, hogy ez nem volt neki elég, ezt milliószor a tudtunkra is adta. Nem volt egy hagyományos slágerénekes, mint Szécsi Pál, Koós János vagy Aradszky László, de nem tartozott a rock világába sem. Modern táncdalénekesként sosem találta a helyét a zenei palettán" - magyarázta a Librettóban a zenész pályatársa, Solymos Tóni, aki szerint Máté Péter azért lehetett korszakának magányos farkasa, mert tehetségével, egyedi stílusával megelőzte a saját korát. Úgy gondolja, emiatt örvendenek dalai évtizedekkel a halála után is nagy népszerűségnek. A zenész karrierjének ugyanakkor ez a tragédiája: a totális szakmai elismerést és népszerűséget csak halála után kaphatta meg.

 

Solymos Tóni szavait Tabáni István is megerősítette, mindketten okkal nosztalgiáztak az M5 műsorában: közös Máté Péter koncertre készülnek. Bár Tabáni Istvánt sokszor hasonlítják Máté Péterhez, az énekes ezt az egyezést mindössze az előadásmódjuk szenvedélyességében látja.

 

„Gyakran állítanak párhuzamba Máté Péterrel, miközben ő egészen más személyiség volt, mint én. A közös kapocs közöttünk pusztán annyi, hogy a rá jellemző kifejező erő és előadói átélés megvan bennem is" - tette hozzá, aki ha nem is elégedett mindig önmagával és a teljesítményével, boldog és kiegyensúlyozott szakmai életet tudhat magáénak. Az előadó kiemelte, meggyőződése, hogy a halhatatlan művész örökérvényű dalszövegei és fülbemászó dallamai még biztosan évtizedekig magukkal ragadják a közönséget. A teljes beszélgetés 60 napig újranézhető a Librettó MédiaKlikk-oldalán, ahol a műsor korábbi adásai is elérhetők.

 

Librettó - 2022-ben megújult arculattal várja nézőit minden hétköznap 18:00-tól az M5 kulturális csatorna műsora!

 

 

Legolvasottabb cikkek