SENKI SEM RIAD MEG A KŐBÁNYAI UFÓKTÓL!

 

Február 23-án ismét sor kerül a hagyományos Föld Alatti Futásra, ahol rekordszámú nevező áll rajthoz a Rottenbiller Parkban, hogy részese legyen az kőbányai ufóinváziónak. A tematika szerint ufók főhadiszállása lesz a pincerendszer, a többi meglepetésre viszont szombatig várni kell.....

A szervezőként mindenképpen szerettünk volna megvalósítani egy egyedülálló futóélményt Budapesten. A cégünk a X. kerületben található, így nem volt kérdés, hogy szeretnénk ezt az élményt Kőbányához kötni, melyre tökéletes kihívásnak bizonyult a kőbányai pincerendszer. Egy évben kétszer (februárban- Föld Alatti Futás, novemberben – Halloween Run) nem mindennapi látványban lehet része a futóknak és túrázóknak! A futóverseny nyomvonalát képező földalatti szakaszon a pince járatainak belmagassága változó, átlagban 4,5-6,5 a szélessége 3,5 – 7,5 méter. Ezek a méretek lélegzetelállító tereket eredményeznek, lehetővé téve a földalatti szakaszon is a versenyzést. A tájékozódást, a jó látási viszonyokat és a talaj megfelelőségét a verseny idejére megépített BBU Futóbarlang biztosítja mindenki számára. A biztonság megtartása mellett azért számítani kell „hangulatfokozó” meglepetésekre is, ami adott esetben hanggal-fénnyel-mozgóképpel is érkezhet a BBU Futóbarlang különbözőn szakaszain, szegleteiben. A pincében télen-nyáron 10 °C fok körül van a hőmérséklet. A ma nagyrészt kihasználatlan pince valamikor a Dreher Sörgyár raktárhelységeként működött. Az itt kitermelt kövekből épült fel többek között a Lánchíd két pilonja, vagy a Margit híd kő elemei, Budán a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, vagy Pesten az Egyetemi Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Magyar Állami Operaház épülete.

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.  szervezésében megvalósuló rendezvény minden várakozást felül múlt, hiszen az összes távra maximális a jelentkezés, ebből következik, hogy az eddig megszokottól eltérően, február 23-án szombaton nincs lehetőség helyszíni nevezésre a Föld Alatti Futóversenyre.  

Versenyinformációk

Versenyközpont: Budapest X. Előd u. 1., KÖSZI, Rottenbiller Park

Időrend

08:30

Versenyiroda nyit

10:00

Ovis futam 300 m (föld felett)

10:10

Sulis futam 700 m (föld felett)

10:20

Családi futam 700 m (föld felett)

10:30

Alagút minimaraton 7 km (2,3 km alagútban)

10:50

Eredményhirdetés I. (Ovis, Sulis és Családi futam)

11:10

Alagút félmaraton 21 km (egyéni, váltó) (3 db 7 km-es körből áll)

11:45

Eredményhirdetés II. (7 km)

13:15

Alagút kör 4,3 km (2,3 km alagútban)

13:30

Eredményhirdetés III. (21 km)

14:10

Eredmény hirdetés IV. (Alagút kör)

14:00-15:00

Alagút túra (2-3 km) 
Az online nevezők legkésőbb 14:00-ig tudják átvenni túracsomagjaikat!

Az eseményen az ötpróba pontjaidat is gyűjtheted, hiszen a 4,7 km (1 pont), 7 km (1 pont), 14 km (2 pont) és 21 km (4 pont) távok teljesítése után máris közelebb kerültél a garantált ötpróba ajándékokhoz.
Minden, amit az ötpróbáról tudni érdemes →

A hétvégén a futás mellett alagút túrára is van lehetőség a kőbányai pincerendszerben. A túra nem teljesítménytúra, célja, hogy bemutassa a pincerendszert, megismertesse múltját és történelmét, mindezt egy túravezető kíséretével. A BBU futóbarlangban a túrázók is átélhetik azokat a különleges élményeket, melyeket a rendezvényre kiépített effektek és animációk nyújtanak. A rajt és a cél helyszíne is a versenyközpont, innen indul és ide is érkezik a csoport.

A túra távja kb. 2-3 km. A nevezés tartalmaz egy, a túrára jogosító belépőt és kilépőt, egy karszalagot, egy túraprospektust és egy kitűzőt.

A BBU Föld Alatti Futás versenyközpontja február 23-án 8:30-tól  várja a versenyzőket Budapesten a X. kerület Előd u. 1. szám alatt található Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban (KÖSZI).

További információ, nevezés: www.bbu.hu

Facebook oldal: www.facebook.com/bbu.hu

Facebook esemény: www.facebook.com/events/648845535518170

Legolvasottabb cikkek