Román, frankofón irodalmi kerekasztal, a legjelentősebb besztercei költők részvételével

Bor- és sajtkóstoló Beszterce-Naszód borvidékről

 

 

2019. március 22-én 18.00 órakor a Budapesti Román Kulturális Intézet a fővárosi székházában (1146, Budapest., Izsó u. 5.) költészeti kerekasztalt szervez a „Könyv Éve – 2019”, valamint a „Román–Francia kulturális évad” programsorozat keretében.

 

A rendezvény vendégei Dan Coman, Ana Dragu, Marin Malaicu-Hondrari és Florin Partenie besztercei költők, a La poesia című kötet társszerzői, amely a besztercei Charmides Kiadó gondozásában jelent meg francia nyelven. Az eseményen Ioan Pintea, Florin Avram, Dinu Flămând, Paul Vinicius költők kétnyelvű, illetve francia nyelven megjelent köteteit is bemutatják a vendégek.

 

Az rendezvény második felében, szabadabb formában, a besztercei helyi identitás egy másik oldalával ismerkedhet meg a közönség: a Beszterce-Naszód megyei dűlők és legelők változatos bor- és sajtféléivel; a felkínált borok a neves királyi pincészetekből – Szászlekence, Teke, Nagydemeter, Kiszsolna – származnak.

 

A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a közvetkező emailcímen lehet: romankulturalis.intezet@upcmail.hu. A rendezvényen magyar tolmácsolást biztosítunk.

Legolvasottabb cikkek