Rémteremtő dedikálási akció, megjelent Keith Roberts várt könyve a Gőzkorszak

Keith Roberts - Gőzkorszak


1588-ban kisiklott a történelem. I. Erzsébetet meggyilkolták, az armada sikerrel járt, és Angliát II. Fülöp spanyol király birodalmához csatolták. A megerősödött katolikus egyház egyesített csapatai egész Európát a római pápák uralma alá hajtották. A birodalom technikai fejlődése lelassult, a nyelvi és társadalmi gátak sokkal tovább fönnmaradtak, egészen a 20. századig. Az elektromosság nem terjedt el, a legtöbb munkát még mindig gőzgépek végzik. A rendet továbbra is középkori várak vigyázzák dörgő ágyúikkal.

Az inkvizíció brutális bosszúhadjáratai ellenére azonban a népek körében ott él a régi istenek eretnek imádata, és az évszázad közepére ismét fújni kezdenek a közelgő forradalom szelei…

Keith Roberts többszörös Brit SF-díjas szerző alternatív történelmi regénye megjelenése óta a szépirodalom legnagyobb klasszikusai közé emelkedett. Anthony Burgess az 1939 óta megjelent angol könyvek 99 legjobbja közé sorolta.

„Ritka gyönyörű regény.”

– Brian W. Aldiss

„Mestermű… Az egyik legjobb alternatív történelmi regény, amit valaha olvastam.”

– George R. R. Martin

---


Dedikálási akcióval jelenik meg Ronil Caine új SF thrillere, a Rémteremtő!


Ronil Caine második regénye hozza a Lilianben megismert filmszerű, gyors ütemű történetvezetést, de mindenre rátesz még egy lapáttal. SF alapokra épülő thriller, ami az elme legsötétebb barlangjaiba kalauzolja el az olvasót, pontosabban azoknak lakóit hozza ki a felszínre.

Dedikált példányt szeretnél Ronil Caine legújabb regényéből? Az akció részleteiért kattintsatok a képre vagy a linkre.

---


Előrendelhetővé vált Jodi Taylor nagy sikerű regénysorozatának harmadik kötete, Második esély címmel!

 

A St. Mary-sek visszatérnek, és Max számára semmi sem alakul jól. Egyik átkozott dolog a másik után – már megint.

A történet a tükörtolvaj Isaac Newtonnal kezdődik, majd Azincourt véres csatamezejére ugrunk. Megtudhatjuk, hogy egy egyszerű adatgyűjtő küldetés, ami az ősi és gyilkos gloucesteri sajtgurító verseny eredetét hivatott feltárni, hogyan végződik LEKS-szindrómával – természetesen egy száguldó sajt miatt. Egy régóta várt ugrás a bronzkori Trójába személyes katasztrófával végződik Max számára, és amikor úgy érzi, a helyzet már nem lehet rosszabb, a krétakorban találja magát. Szembe kell néznie egy régi ellenséggel, akinek nincs mit vesztenie.

Főzzenek tehát maguknak egy teát, húzzák közelebb a csokis sütivel teli tálat, dőljenek hátra, és tudják meg, hogy miért festette kékre magát a történettudományi szekció valamennyi tagja…

Az angol írónő fenomenálisan sikeres sorozatának harmadik darabja is garantáltan függőséget okoz… legalábbis azok számára, akikben nem alakult még ki az első két kötet olvasása után.

---


Előrendelhető Janusz A. Zajdel már nagyon várt regénye, az Alsó határérték

 

Hogy boldogulnál egy olyan világban, ahol a virágzó korrupció legfőbb eszköze az emberek IQ-szintje?

Argoland futurisztikus városállamának társadalma a polgárok intelligenciahányadosa szerint tagozódik szigorú kasztrendszerbe. Ez alapján kapják fizetésüket is, amit mindenki pontokban kap, és a Kulcsán tárol, ezen az elektronikus berendezésen, amely személyi adatait is hordozza, valamint egészségügyi állapotát is folyamatosan megfigyeli.

Adi Cherryson, gúnynevén Sneer minden eszközzel próbál beolvadni környezetébe. Kerüli a feltűnést, még az értelmi szintjét is alacsonyabbnak tetteti, csak hogy a hatóságok békén hagyják. Háborítatlansága azért is fontos, mert a gazdaság fekete ágazatában dolgozik, más emberek intelligenciatesztjét segít meghamisítani a kedvezőbb besorolás érdekében.

Amikor aztán elveszti a Kulcsát, egyszeriben megszűnik kiváltságos helyzete, meg kell járnia a társadalom legmélyebb bugyrait, és a hatóságok is érdeklődni kezdenek iránta. Egy titokzatos nő nyújt neki segítő kezet, és fölfedi előtte zárt társadalmuk rejtett arcát.

Janusz A. Zajdel a lengyel tudományos-fantasztikus irodalom Stanisław Lemhez hasonlóan ikonikus alakja, számos díjat nyert, sőt maga is egynek a névadója. Művének megjelentetésével jelentős adósságot törleszt a magyar könyvkiadás.

---
Hogyan is néz ki a Gőzkorszak?

Hogyan is néz ki a Gőzkorszak?

Keith Roberts több olyan művel is gazdagította a science fiction irodalmát, melyek lelkes, elismerő kritikai fogadtatásban részesültek. Karrierje 2000-ben ért véget, súlyos betegséget követően, október hónapban elhunyt. Talán leghíresebb műve a Pavane, amely most magyar nyelven is elérhetővé vált, Gőzkorszak címmel. A könyv 1968-ban jelent meg, hat kisebb részt találunk benne, mindegyik különálló történetszilánk, melyek együttesen írnak le egy világot …

Tovább olvasás.

---
Sorozatadaptációt kap az Alan Wake

Sorozatadaptációt kap az Alan Wake

Az Alan Wake az egyik legsötétebb psziho-thriller játék, amiben a címszereplő író bőrébe bújva vesszük fel a harcot a saját agyszüleményeinkkel, egy olyan rettegést keltő világban, ami akár Stephen King tollából is megszülethetett volna. A játék misztikumának alapja az, hogy Alan a felesége eltűnt a legutóbbi nyaralásukon, és az író főszereplő nem emlékezik szinte semmire. Sem a legutóbbi könyvére, amit …

Tovább olvasás.

---

Tudni akarod, mi lett volna, ha a dinoszauruszok nem halnak ki? Ragadd meg az alkalmat, és fedezd fel a raptorok uralta Földet! 30% csomagkedvezmény  + nincs szállítási költség!

Ismét két akcióval kedveskedünk minden olvasni vágyónak! Az akció szeptember 1-től 30-ig tart!

---

Varázslatos világok, magányos kalandok, minden korosztálynak. Most három különleges fantasy könyvet adunk 30%-os kedvezménnyel + nincs szállítási költség!

---
Soha többet nem látjuk Henry Cavillt Superman szerepében

Soha többet nem látjuk Henry Cavillt Superman szerepében

Gal Gadot Wonder Womanje mellett a Henry Cavill-féle Superman volt a DC filmes univerzumának egyetlen értékelhető eleme, aki a legfrissebb hírek szerint többet nem ölti magára Kal-El vörös köpenyét. Sajtóértesülések szerint ugyanis Cavill és a Warner Bros között megszakadtak a tárgyalások, amikor arról volt szó, hogy a brit színész a Shazam! című filmben is vendégszerepelne. A viszony olyannyira elmérgesedett, hogy …

Tovább olvasás.

---
A hétvégén ingyenesen kipróbálható a The Division

A hétvégén ingyenesen kipróbálható a The Division

A The Division napjaink egyik megosztó szerepjátéka, ahol a távoli jövőben a világot felemésztette a zöldhimlő. Az apokaliptikus helyzetben csak egy megoldást talált az emberiség, mégpedig azt, hogy helyre kell állítani a civilizációt, és akik nem állnak be a sorba, azt természetesen puska golyókkal kell megkínálnunk. A The Division összekeveri az online szerepjátékok rendszereit, a lövöldözős játékok menetével, és így …

Tovább olvasás.

---
Egy sci-fi író világa

Egy sci-fi író világa

A sci-fi íróknak rendszerint nehéz dolguk van. Gyakran egy olyan világot kell megteremteniük a semmiből, mely a jövőben létezik, amelyről jóformán semmi ismeretünk nincs, vagy amely meglehetősen különbözik a saját világunktól. Mindeközben egy bizonyos szinten a realitás talaján maradva, hogy a történet, a cselekmény hiteles legyen. Kim Stanley Robinson azok közé az szerzők közé tartozik, akiknek meg van az ehhez …

Tovább olvasás.

---

Készülünk az Őszi MondoCon-ra, ahol a Galaktika is ott lesz!

A MondoCon a japán rajzfilmek és képregények

Legolvasottabb cikkek