QUINCY JONES 85

 

A LEGENDÁS ZENÉSZ-PRODUCER SZÜLETÉSNAPI KONCERTJE

BUDAPESTEN

2018. július 16. 20.00

Papp László Budapest Sportaréna


https://getcloserconcerts.com/koncert/quincy-jones-85/


Quincy Jones, aki Time Magazin szerint a 20. század egyik legbefolyásosabb zenésze és producere, idén 85 esztendős. Ebből az alkalomból két nagyszabású koncertet ad Európában. Életének és örökségének ünneplésére egy felejthetetlen előadást mutat be egy zenekarral és néhány kedvenc tehetséges zenész barátjával.

A budapesti jubileumi Quincy Jones koncerten itt lesz a hazánkban is jól ismert kameruni származású énekes, basszusgitáros Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, a világ egyik legelismertebb jazz-énekesnője, Alfredo Rodriguez kubai zongorista-virtuóz, a magyar származású, roma jazz-gitáros, immár világhírű Andreas Varady.

Quincy Jones a világ legjobb hangjai közé sorolta Radics Gigiét, akit 2012-ben személyesen hívott meg a Montreux-i Jazzfesztiválra fellépni. Most Budapesten ismét találkoznak. A koncert másik hazai fellépője a Budafoki Dohnányi Zenekar lesz.

A júliusban Budapestre érkező Quincy Jones ismert és ismer mindenkit, aki az elmúlt hét évtizedben bármilyen módon alakította a világ kulturális és társadalmi arculatát. A névsor többek között, Aretha Franklintől, Pablo Picassotól, Leni Riefenstahltól kezdve Charles Aznavourig, Bonoig, Jack Nicholsonig, Steven Spielbergig, Miles Davisig tart.

Legolvasottabb cikkek

Székelykapuk alatt