PIM Fotó Fieszta 2019

 

Csatlakozva a Fotóhónaphoz, idén először Fotó Fieszta a PIM-ben: egy délután, amikor a fényképeké a főszerep!

A múzeum fotógyűjteményében közel harmincezer felvétel található: íróportrék, csoportképek, családi emlékek profi és amatőr fotósoktól egyaránt. A Fotó Fiesztán bárki belelapozhat és megvásárolhatja az elmúlt évek katalógusait, amelyek gazdag képanyaga a gyűjtemény egy-egy jelentős részét mutatják be. Rapid tárlatvezetéseket tartunk aktuális kiállításainkban, ahol szintén a fotó lesz a fókuszban. Garázsvásárt rendezünk, ahol régi fotók, képkeretek és paszpartuk keresik új gazdájukat. A Képfaragó Műhely újrahasznosító workshopján a régi fotók nyernek új funkciót.

A dédi tablófotója bekerülhet egy-egy kortárs író novellájába is: a látogatók által hozott képekből történeteket építünk, amelyekhez kortárs íróink rögtönöznek novellákat.

Az újonnan megjelent André Kertész kötet a PIM és tagintézményei gyűjteményében található André Kertész fotókat mutatja be. Kertész elképzelte Ady Endre kávéházi asztalát és lefotózta. A Fiesztán minden látogató saját fantáziája szerint rendezheti be Ady asztalát a kézirataival, majd készíthet róla fotót. A legjobb műveket utólag díjazzuk.  

Alkalmi műtermünkben reprodukáljuk a magyar irodalom legismertebb fotóit, a múzeum profi fotósai várják a látogatókat, hogy elkészítsék Ady, Kosztolányi vagy Babits stílusú képüket.

Szelfizz Petőfivel! Csetelj Csáthtal! Állj be egy csoportképre a nyugatosokkal! Hozd el otthonról feleslegessé vált, régi fotóidat és találj nekik új funkciót! Látogass el a a PIM első Fotó Fiesztájára!