Performance/Extended Vocals/Musique Concrete2018. február 27., 20:00 - 22:00
Kék Ló Budapest
Víg utca 28., Budapest, 1084

BE: 1000 HUF


Arkajolie & Emese Kovacs - Stringfigures 01 - Les marionettes malhonnêtes (HK/H)
Stigmatic Destruction with General Arka 


Az est folyamán két különböző formációban láthatjuk/hallhatjuk General Arca-át, ki előbb Kovács Emesével készít  közös performance-ot, majd a Stigmatic Destruction-nal száll be egy közös jammelésbe.

General Arka más néven Arkajolie kísérleti zenész, szabadimprovizációs előadóművész jelenleg Budapesten él, a Hongkongi Floating Projects collective tagjaként. Sajátos énektechnikáját szűrőkön torzítókon át élvezheti a közönség, emellett ütőhangszerekkel, és konceptuális performansz elemekkel dolgozik, így vegyítve a szabad improvizációt az ős-, harcművészetekkel.
Olyan zenészekkel és táncosokkal dolgozott már együtt, mint Lars Akerlund, Caligine, DJ Kimchi, Dennis Wong, Takayuki Kato, Yoshimoto Yumiko, Kimura Yu, Takeda Kenichi, Liu Fangyi és Lee Shi-Yang.
arkajolie.bandcamp.com; videos: vimeo.com/arkajolie

Kovács Emese táncos, a Budapest Kortárstánc Főiskolán, majd a brnoi JAMU-n tanult. Előadóként és alkotóként alapítótagja és állandó művésze a Ziggurat Projectnek, melynek fő fókuszában az interdiszciplináris tér-szenzitív előadások állnak. Továbbá az L1 Egyesület tagja.

Stigmatic Destruction Rovar17 és Syporca Whandal új zenei projectje. Home made DIY hangszereken zenélünk, a mechanikus optikai-fizikai törvényeken alapuló hangszer-objektek linearitását torzítjuk a rituális örvénybe. A bárányok isteneiként az ösztön homályban manifesztáljuk a ki nem mondható szubsztanciát, az iszap mámorába hintjük a luciferi kétkedés magvait. A penészes falak omló állandósága tövébe zuhanva álmunk, hogy otthon vagyunk, esti imánk: a trónra csak ember szülhet Istent!

Legolvasottabb cikkek