Olasz-magyar agrár-élelmiszeripari rendezvényeket szervez a Gróf Széchenyi Család Alapítvány digitális formában

 

 

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány két különleges rendezvényt szervez az online térben: a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben jön létre a "Focus Lunch: az agrár-élelmiszeripari ágazat állami finanszírozási lehetőségei" elnevezésű rendezvény, a MARCO POLO G.E.I.E. közreműködésével pedig az "Ismeretek és ízek: a földtől az asztalig" című esemény valósul meg.

 

2020. november 24-én, kedden és 27-én, pénteken online formában mutatják be az olasz-magyar vállalkozói közösség aktuális témáit. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke, Széchenyi Tímea elárulta, milyen céllal rendezik meg idén rendhagyó módon online az eseményeket:

 

- A Gróf Széchenyi Család Alapítvány küldetése többek között a nemzetközi kapcsolatok hatékony ápolása, az agrárterületek, gasztronómia, kereskedelem, gazdaság megismertetése. Gróf Széchenyi Pál, földművelési-, ipari- és kereskedelmi miniszter (Gróf Széchenyi István kisebbik bátyja) hagyatéka, öröksége, ami a mai Széchenyiek vezetője. Szeretnénk a hagyományunkkal építeni, gazdagítani a magyar nemzetet, ahogy azt elődeink tették. Az ifjúság széles körben való megismertetése a gasztronómiával, az agráriummal, annak szakképzésével.

 

A "Focus Lunch: az agrár-élelmiszeripari ágazat állami finanszírozási lehetőségei" című előadásra 2020. november 24-én, kedden 11.00-kor kerül sor.

 

A rendezvény programja

 

11.00: Magyarország Agrárminisztérium delegáltjának köszöntő beszéde

11.15: A MOLK Elnöke, Francesco Mari nyitóbeszéde és üdvözlése

11.30: Széchenyi Tímea köszöntő beszéde a Gróf Széchenyi Család Alapítvány nevében

11:40: A Kamara Ho.Re.Ca koordinátorának, Daniele Urbano köszöntője

11.50: A meghívott vállalkozók rövid köszöntője és bemutatkozása

12.30: Az ágazatban elérhető finanszírozási lehetőségek ismertetése:  Rolling Consulting Kft. és Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megyei vezetője

13:15: Kérdések és válaszok

13:30: Záró köszönetnyilvánítások és a rendezvény lezárása

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a mellékelt linken érhető el. A Zoom Meeting esemeny linkje itt található. További információkért forduljon a szervezőkhöz bizalommal a következő e-mail címen: marketing@cciu.com vagy a +36 70 886 6762-es telefonszámon!                  

 

Az "Ismeretek és ízek: a földtől az asztalig" elnevezésű konferenciára pedig 2020. november 27-én, pénteken 11.00-kor csatlakozhatnak az érdeklődők.

 

A rendezvény programja

 

11.00: Magyarország Agrárminisztérium delegáltjának köszöntő beszéde

11.10: Dr. Solti László, az Agrármérnöki Egyetem rektorának köszöntő beszéde

11:20: Széchenyi Tímea: a Gróf Széchenyi család agrárszektorhoz való kötődése

11:35: Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke: az olasz-magyar kapcsolatok a szektorban; az olasz termékek fontossága a magyar piacon

11.50: Puskás Nikolett dietetikus, NEST-ON: a mediterrán diéta bemutatása és annak előnye

12.05: Pizzoccheri Anna, HUNDLAND-FARM Kft: kudarc, haszon és öröm a vállalkozásban

12.20: Martignago Ferdinando, Marco Polo G.E.I.E.: ismeret és képzés, mind az agrár-élelmiszeripari-, borgasztronómiai-, turisztikai- és a wellness területeken; lehetőségek az olasz-magyar szakmai kapcsolatokra

12.40: A résztvevők és a média kérdései

13.00: Záró köszönetnyilvánítás és a rendezvény lezárása

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a mellékelt linken érhető el. A Zoom Webinar esemeny linkje itt található. További információkért forduljon a szervezőkhöz bizalommal a következő e-mail címen: marketing@cciu.com vagy a +36 70 886 6762-es telefonszámon!                  

 

 

Legolvasottabb cikkek