Narratív Zenekarok Fesztiválja


2018. szeptember 7.
TRIP
– Szilágyi Dezső tér 2-es móló (a Batthyány térnél a Dunán, szemben a Parlamenttel)


Szeptember 7-én három olyan zenekar lép fel a TRIP hajó fedélzetén, amelyeknél fontos a narratíva, a történetmesélés. A Cabaret Medrano a világzenét gyúrja össze a városi folklórral, a több év kihagyás után feltámadt Sajnosbatár saját emlékzenekaraként a kocsmaköltészettel operál, míg a Cirkusz-KA egyéni álom-világzenéjébe úsztatja a hallgatóságot.


Cabaret Medrano

A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Az együttes Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.

Tagok:

Kamondy Imre: ének, tangóharmonika
Vörös László: zongora
Tamás Áron: klarinét, szaxofon, vokál
Horváth Gábor: basszusgitár
Szert Zsigmond: dob, szájharmonika, vokál
Nagy Balázs Krisztián: gitárok, vokál

Sajnosbatár Emlékzenekar

A jelen már elmúlt, a jövő még nem jött el, csak az emlékek maradtak. Az eklektikus emlék-rock zenei stílusréteg egyetlen képviselője a galaxisban, a két új taggal felálló Sajnosbatár Emlékzenekar első budapesti visszatérő koncertjén olyan régi és új slágerekre számíthatunk, mint a Fingok egyet vagy a Tömény hungarikum. (Már ha emlékeznek rá, hogyan kell őket eljátszani...)

Tagok:

Szabó Enikő: ének
Ágoston Gábor: dob
Török Gergő: basszusgitár
Könczöl János: gitár, ének

Cirkusz-KA

Üveggolyóként összekoccanó emlékek, borbús románcok, színekben oldott álmok és valószínűtlen látomások játékos leltára a Cirkusz-KA zenéje. Szlávics Anna dalszövegeinek impresszionista, szürrealisztikus kulisszái előtt és költői képzeteinek szétdobált kellékei között meseszerű figurák, ábrándos alakok tűnnek fel hol banális, hol pedig tragikomikus jelenetekben. Közben hol virtuóz flamenkót, hol lágy bossa-novát, hol hömpölygő tangót penget gitárján Rock Tamás, a zeneszerző és Szalay Tamás Géza nagybőgős.
…a Hold lapos, a porond poros, a bor hol édes, hol keserű. Lengyelország után, Brüsszel, Róma Velence és Szlovénia előtt egy pest-budai naplementében, a TRIP teraszán hallhatók a Cirkusz-KA dalai.

Tagok:

Szlávics Anna: ének, dalok és szövegek
Rock Tamás: gitár, zene
Szalay Tamás Géza: nagybőgő

Kezdések:

19.30: Cirkusz-KA (Ingyenesen a teraszon!)
21.30: Cabaret Medrano
23.15: Sajnosbatár Emlékzenekar

Belépő:

Early bird: 1000 Ft (korlátozott számban augusztus 20-ig!)
Elővétel: 1200 Ft
A rendezvény napján a helyszínen: 1500 Ft
Jegyek:
https://www.jegy.hu/program/cabaret-medrano-cirkusz-ka-trio-sajnosbatar-emlekzenekar-95639/466623

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/348907322315525/

Legolvasottabb cikkek