Modern és fenntartható utasszállítóval bővült a KLM flottája
Az amszterdami Schiphol repülőtéren landolt az első KLM Cityhopper Embraer 195-E2
Február 25-én érkezett meg az első Embraer 195-E2 típusú repülőgép Brazíliából az amszterdami Schiphol repülőtérre. Az új jármű elődjéhez, az Embraer 190-hez képest gazdaságosabb működésű: egy út alatt a 9%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, így utasonként 31%-kal alacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátása, nem utolsó sorban pedig 63%-kal csendesebb is. A flotta megújítása fontos szerepet játszik a KLM fenntarthatósági intézkedéseiben. Idén 7 új, Embraer 195-E2 típusú utasszállítóval bővül a KLM Cityhopper flottája, a légitársaság összesen 25 repülőgépet rendelt.
A flotta legújabb tagja március elsejétől szállítja az utasokat az európai desztinációk között. A 132 utazó szállítására képes repülőgép a KLM Cityhopper állományának - amely pillanatnyilag 32 Embraer 190-esből és 17 Embraer 175-ösből áll - legnagyobb járműve lesz. A jóval halkabb utastér mellett az utasok kényelmét a különleges hangulatvilágítás, az ergonomikusan kialakított ülések, nagyobb lábtér, USB csatlakozók és nagyobb poggyásztárolók szolgálják.
„A 195-E2 nemcsak gazdasági szempontból vonzó, hanem a légitársaság Fly Responsibly fenntarthatósági intézkedései közé is tökéletesen illeszkedik, ez pedig nemcsak a KLM-et, de az egész szektort környezetbarátabbá teszi. Az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért elszántabban dolgozunk, mint eddig valaha. Jelenleg a flottánk korszerűsítésével járulunk hozzá jelentős mértékben a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez - nyilatkozta Warner Rootliep, a KLM Cityhopper ügyvezető igazgatója.
Európa legnagyobb Embraer flottájaAz új utasszállító március elsején teljesítette első útját Varsóba. A KLM Cityhopper még négy új 195-E2-est állít forgalomba a nyári menetrend kezdete előtt.
"Rendkívül büszkék vagyunk, amiért a KLC együttműködésével az utóbbi években óriási mértékben fejlesztettük a KLM európai hálózatát. A hatékonyabb, fentarthatóbb és kényelmesebb 195-E2 hozzájárul a versenypozíciónk megerősítéséhez - tette hozzá Warner.
A KLM Cityhopper jelenleg 50 utasszállítóval bír, ez pedig Európa legnagyobb Embraer flottájának számít. Idén még 6 gép érkezik, a következő években pedig összesen 18 repülőgéppel fog bővülni az állomány, a légitársaság pedig további tíz 195-E2-es típusú járműrendelését tervezi a jövőben.

 

Legolvasottabb cikkek