Mesekönyv gyűjtés a Máltai Szeretetszolgálat és a Mozinet szervezésében


 

A Máltai Szeretetszolgálat és a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölt Kafarnaum - A remény útja  (16) magyarországi forgalmazója, a Mozinet mesekönyv gyűjtést szervez a rászoruló gyerekek számára.

 


Kafarnaum - A remény útja  (16) megtekintése után neves művészek és közéleti személyiségek - Till Attila, Korpás Kriszta, Rutkai Bori, Jordán Adél, Borbély Alexandra, Müller Péter Sziámi, Karafiáth Orsolya és Szabó Simon - mondták el véleményüket a hazai mozikban február 7-től látható filmről egy rövid videóban. Az kisfilmben elhangzottak adták az ötletet a mesekönyv gyűjtésre, amit a filmforgalmazó Mozinet a Máltai Szeretetszolgálat segítségével valósít meg az arra vállalkozó hazai mozikban.

A hazánkban 30 éves Máltai Szeretetszolgálat számtalan család útját támogatja a legnehezebb helyzetekben, és munkatársai tudják, hogy hol örülnének a legjobban a mesekönyveknek, és el is juttatják a mozinézők adományait a legkisebbeknek. Hozz Te is egy mesekönyvet a moziba és tedd egy kicsit szebbé a világot!

A következő mozik önként vállalták a mesekönyv adományok gyűjtését: Tabán - Budapest, Puskin - Budapest, Apolló Mozi - Pécs, Barátság Mozi - Székesfehérvár, TiszapArt Mozi - Szolnok, Belvárosi Mozi - Szeged, Agora Savaria Művelődési Ház - Szombathely.

A film főhőse, a 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?
 
A libanoni rendezőnő, Nadine Labaki (Karamell) legújabb alkotása egyszerre megható és lenyűgöző mozi, amelyet a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége negyedórás ovációval fogadott, majd a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelöltek.

Az adománygyűjtés híreiről az egyes mozik és a Mozinet Facebook oldalain értesülhetsz. A Kafarnaum - A remény útja február 7-től látható a mozikban.
 

YouTube előzetes - feliratos változat
YouTube videó a hazai neves művészek véleményével a filmről
 

Legolvasottabb cikkek