Külbecs, belcsíny. Felületi tükröződéseink

Diktafon a Muzsikus Rádióban fényképe.

 

Diktafon a Muzsikus Rádióban fényképe.

 

Külbecs, belcsíny - Felületi tükröződések
A Werk Akadémia vizsgakiállítása

2017. május 24-én 18.30 órakor nyílik a Werk Akadémia Képzőművészeti menedzser hallgatóinak kiállítása a HybridArt Space-ben. A Külbecs, belcsíny. Felületi tükröződések című tárlaton Czene Márta, Gerhes Gábor, Lovas Ilona, Mészáros László, Nemes Anna, Turcsány Villő, Verebics Ágnes művei láthatók. Megnyitja Baksa-Soós Attila író-költő.

Mit is jelent számunkra testünk legkiterjedtebb felülete, a pőre bőrünk? Mezítelenséget, kiszolgáltatottságot, védelmet és védekező lehatárolást? Kerítésünket, önmagunk határvonalát, egónk páncélját? Burkot, önvédelmi mimikrit, külső maszkot? Kapcsolatteremtést a belső és a külvilág között, megjelenést és önkifejező megjelenítést? Egy minket összetartó felszínt, amit akár kirakatként öltöztethetünk? Lélegző, verítékező, salakanyag kiválasztó érzékszervet, ami hőt és víztartalmat szabályoz? Érzékenységet, simogató érintést, borzongást és érzékiséget? Hideget és meleget? Fájdalmat? Simaságot és érdességet? Szaporodó és elmélyülő ráncokat? Életet és elmúlást? A szelet, ahogy megérinti bőrünket?
Minden részben ott van az egész, rész az egész helyett - pars pro toto - mondták a rómaiak. Bőrünkben mutatkozunk meg a világnak, ugyanakkor bőrünkön keresztül állunk kapcsolatban a külvilággal, érintjük meg környezetünket. A világ hat ránk és mi is hatunk a külvilágra. A hatás pedig az egyik legfinomabb, legészrevehetetlenebb erő, akkor ismerjük fel, ha már megnyílvánult.

A Werk Akadémia végzős művészeti menedzsereinek az a feladata, hogy a szakirányuknak megfelelő kiállítást, koncertet (Komoly/Könnyűzenei menedzser) vagy épp színházi (Színházi menedzser) előadást szervezzenek és hozzanak létre. Ezúttal a Képzőművészeti menedzserek mutatkoznak be a nemrég nyílt HybridArt Space nevű galériában. A szak mentora Bérczi Linda.

A kiállítás május 24-től május 31-ig látogatható hétfő – péntek 12.00 – 18.00 óra között. 
A galéria címe és telefonszáma: V. kerület, Galamb utca ., +36 1 793 0148

Verebics body paln fólia
Gerhes Gábor untitled

Legolvasottabb cikkek