Kezdődik az év!

 

 

Könyvek ovisoknak, iskolásoknak és szülőknek

 

Már nincs sok hátra a nyárból, hamarosan kezdődik ismét az óvoda, iskola. Ilyenkor mindannyiunknak fejtörést okoz, hogyan segíthetünk, hogyan válhat könnyebbé szülőként és gyerekként ez a kivételes, sokszor stresszes időszak. Frissen megjelent, illetve hamarosan megjelenő könyveink fejlesztenek, segítenek a tanulásban és támaszt nyújtanak, ezzel könnyítik meg a kicsik, nagyok és a felnőttek életet. Összeállításunkban ezekből válogattunk.

 

Kicsiknek, ovisoknak

 

Óno Majumi

Én, a kis séf

 

A főzés művészet. A séf változatos, finom ételeket készít, hogy élmény legyen minden étkezés.

Lesd meg a séfet munka közben! Próbáld ki, milyen szakácsnak lenni, és készíts ízletes fogásokat a könyvben található matricákkal!

 

Korosztály: 3+

Megjelenés: 2022.08.25.

 

Óno Majumi

Én, a kis kertész

 

Minden kertész álma egy virágokkal, fákkal, gyümölcsökkel, pillangókkal és madarakkal teli gyönyörű kert. Lesd meg a kertészt munka közben! Tudd meg, melyik évszakban milyen kerti feladatok várnak rád, és milyen eszközökre lesz szükséged. Tervezd meg a saját kertedet a könyvben található matricákkal!

 

Korosztály: 3+

Megjelenés: 2022.08.25.

 

Radka Píro - Carmen Saldana

Ki járt erre?

Te mit tennél, ha eltévednél az erdőben? Az őzikével éppen ez történt. Szomorúan és félve indult a mamája keresésére, az erdőben talált lábnyomokat követve. De ezek vajon tényleg az őzmama nyomai? Vagy valaki más járt erre? Felfedezőútja során az őzike sokat tanul az állatokról. Miért mászik a mókus olyan ügyesen fára? Milyen a fülesbagoly lábnyoma? Melyik állat mozog a leghalkabban, és vajon hogyan úszik a kacsa úszóhártyás lábaival a vízben? Ha segítesz az őzikének megkeresni a mamáját, rengeteg meglepetés vár rád!

 

Korosztály: 3+

Megjelenés: 2022.08.30.

Radka Píro - Carmen Saldana

Ki lakik itt?

 

Az állatok többségének van saját otthona. De mitévők legyenek, ha nem tudják, hol is van pontosan. Épp ez történt könyvünk főhősével, a kis csigával is, aki elhatározta, hogy megkeresi a tökéletes lakóhelyet. Szerinted milyen lesz? Vajon befogadja valaki? Útja során a kis csiga megtanulja, hol élnek a darazsak, milyen a vakond föld alatti lakása, és milyen állatok raknak fészket. Végül fontos felfedezésre jut. Kíváncsi vagy, mifélére? Ha igen, kísérd el erre a kalandos utazásra, és ismerd meg a különböző állatok lakóhelyeit!

 

Korosztály: 3+

Megjelenés: 2022.08.30.

 

 

Iskolásoknak

 

Kémia érthetően

Ha szenvedélyed a vegyészet, vagy egyszerűen csak jó jegyekre hajtasz, a Kémia érthetően

összefoglalja számodra a lényeget.

- A kötet külön fejezetet szentel a kémia minden részterületének.

- A Fontos tudnivalók hasznos vázlatként szolgálnak az egyes témakörökhöz.

- A tudományos fogalmak megértését látványos képanyag segíti.

- A kémiai reakciókat jól követhető ábrák szemléltetik.


Könyvünk segítségedre lesz az iskolai tananyag több szempontú megközelítésében és megértésében, valamint a dolgozatokra való felkészülés során. A témakörök tematikus áttekintése, a tudományos fogalmak és jelenségek ismertetése és a kémiai reakciókszemléletes bemutatása megbízható támogatást nyújt az önálló tanuláshoz.

A kötet a tavaly megjelent, népszerű kötet a Biológia érthetően folytatása.

Korosztály: 12+

Megjelenés: 2022.08.24.

 

 

Philip Steele - Christian Gralingen

Földrajzi felfedezések atlasza


INDULJ FÖLD KÖRÜLI UTAZÁSRA A VILÁG LEGKIVÁLÓBB FELFEDEZŐIVEL!

Ezzel az interaktív atlasszal a legmerészebb világjárókat kísérheted el kalandos útjaikra szárazföldön, vízen és levegőben. Marco Polo, Lewis és Clark, Roald Amundsen és más híres felfedezők nyomdokain haladva izgalmas, ismeretlen tájakon kalandozhatsz.

Tudj meg többet a nagy utazók fordulatos életéről, akik vakmerő utazásaikkal hozzájárultak a modern világ megismeréséhez, és kövesd végig útvonalaikat az interaktív térképeken!

AZ INGYENESEN LETÖLTHETŐ ALKALMAZÁSSAL 3D-BEN KÖVETHETED A TÉRKÉPEKEN A LEGNAGYOBB FELFEDEZŐK SZÁRAZFÖLDI, VÍZI ÉS LÉGI UTAZÁSAINAK ÚTVONALÁT.

 

Korosztály: 8+

Megjelenés: 2022.08.24.

 

 

A képzőművészet nagykönyve

Minden, amit tudni érdemes


Létezik-e a görögök által megálmodott ideális szépség? Miért és hogyan próbálja az ember megformálni, láthatóvá tenni isteneit? Miképpen hatnak a színek, a formák, a tónusok az emberi lélekre? Milyen szerepet játszott a fotográfi a felfedezése a táj és az emberábrázolásban? Teremtett-e új irányzatot Duchamp piszoárja? Mi adja egy műalkotás művészi értékét?

A képzőművészet nagykönyve több mint 200 remekművön keresztül mutatja be a művészekben rejlő varázslatos kifejezőerőt. Rengeteg képpel, grafikával, időrendben foglalja össze az egyes stíluskorszakokat, és ad átfogó képet a meghatározó művészeti törekvésekről, irányzatokról, valamint a különböző kifejezésmódokról. Az írott történelem előtti időszak termékenységszobraitól napjaink videóinstallációjáig az önkifejezés szinte végtelen eszköztárát mutatja be. Mindemellett újszerű szemszögből világítja meg a képzőművészet történetében megjelenő párhuzamokat és ellentéteket.

 

A kötet remek összefoglalás és izgalmas kaland mindazoknak, akik szeretnék behatóbban megismerni a közismert és az újonnan felfedezett mesterek képzőművészeti alkotásait és élettörténetét.

 

Megjelenés: 2022.08.22.

Korosztály: 14-99 éveseknek

 

Szülőknek

Kasey Edwards - Christopher Scanlon

Így neveld a lányodat, hogy szeresse és elfogadja magát

 

Ha úgy neveljük a lányunkat, hogy szeresse és elfogadja önmagát, akkor a többi szinte magától a helyére kerül.

  • A lehető legtöbbet hozza majd ki magából, mert tisztában van a képességeivel.
  • Ragaszkodik az egyenlőségen alapuló, egészséges kapcsolatokhoz, mert nem éri be kevesebbel.
  • Vigyáz testi és lelki egészségére, mert amit szeretünk, az megérdemli a gondoskodást.
  • Elégedett és kiegyensúlyozott lesz, mert tudja, hogy saját magára mindig számíthat.

 

A könyv szerzői, Kasey Edwards és Christopher Scanlon - maguk is lányos szülők - tudományos kutatásokon és személyes tapasztalatokon alapuló módszereinek segítségével lányainkat felvértezhetjük az önbecsülésüket romboló kulturális hatások és társadalmi előítéletek ellen. A kötet tanácsokkal szolgál az önazonosság, a támogató barátságok, a független, felelős döntések kialakításához, hogy lányunk értse és őszintén szeresse önmagát és a nőt, akivé válik.

 

Megjelent: 2022. július

 

Tim Seldin - Lorna McGrath

Montessori szemlélet a mindennapokban

Gyakorlati útmutató önálló, kreatív és boldog gyerekek neveléséhez

 


Miért hagyjuk, hogy a gyermekünk megtapasztalja tettei és döntései természetes következményeit?

Miért inkább a szándékot és az erőfeszítéseket ismerjük el az automatikus dicséret helyett?

Hogyan kezelhetjük megnyugtató módon a testvérek közötti konfliktusokat?

Bármilyen intézménybe jár is a gyermekünk, a Montessori-szemléletmóddal kölcsönös odafigyelésen, elfogadáson és tiszteleten alapuló környezetet alakíthatunk ki otthonunkban. Az elismert Montessori-pedagógusok olyan szokások megalapozásában segítenek, amelyeket - a reggeli készülődéstől kezdve a házimunkán, az étkezéseken és a kirándulásokon át a lefekvésig - minden korosztálynál, a családi élet legkülönbözőbb területein alkalmazhatunk. A könnyen megvalósítható, gyakorlati tanácsokat megismerve olyan önálló és kreatív gyerekeket nevelhetünk, akik elégedettek, nyitottak, és magabiztos kíváncsisággal fordulnak a világ felé.

 

Megjelenés: 2022.10.15.

 

Legolvasottabb cikkek