Két hét alatt közel 10.000 diák regisztrált a Videotanár tanulmányi versenyén

 

 

A Videotanár egy alig 2 éve indult online, ingyen elérhető „virtuális iskola”, amely a Nemzeti Alaptantervre épülő tananyagokat biztosít az általános iskola felső tagozatosai, illetve az ennek a korosztálynak megfelelő gimnazisták számára. A tanulást ezen az oldalon a videoleckék mellett ellenőrző feladatsorok is segítik, így az eddigiekhez képest még interaktívabb lett a Videotanár felülete. Idén ősszel a Videotanár meghirdette az ország legnagyobb online tanulmányi versenyét, amelyen a diákok már a verseny első két hétvégéjén több mint 255.000 kérdést pörgettek le, azaz több mint 12.750 kérdéssor feladványaira válaszoltak. Egyelőre Heves, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye diákjai teljesítenek a legjobban, egy versenyző pedig már a nyeremény beváltására jogosító 60 zsetont is összeszedte. A szervezők minden diákot arra buzdítanak, vegyék elő legjobb tudásukat és startoljanak rá az értékes nyereményekre!

Két évvel ezelőtti indulása óta közel 850 oktató videó került fel a Videotanár weboldalra, mely idén szeptemberre 17.000 ellenőrző kérdéssel is bővült. A Videotanár így segít a diákoknak az elfelejtett ismeretek átismétlésében, az önképzésben, vagy egyszerűen a tananyag jobb megértésében. A virtuális iskola bármikor elérhető tudásbázisának összeállításán 70 tanár és 14 lektor dolgozott, amely már a szeptemberi megújulásig is igen hasznosnak bizonyult, hiszen addigra már 600.000-es letöltése és közel 3.000 feliratkozója volt a csatornának. A Videotanár nem csak a gyerekeknek szól, hanem segít a szülőknek, nagyszülőknek is abban, hogy egy-egy rövid tananyag átismétlésével tudjanak segíteni a gyerekeknek a tanulásban.

 

A virtuális iskola népszerűsítését Unfield, az online videosztár is vállalta. Első, Videotanárról szóló videóját eddig majdnem 80.000-en látták. A második videó nézettsége is 52.000 feletti megtekintéssel büszkélkedhet, míg a harmadik már a 45.000-hez jár közel.

 

Érdekelnek Unfield videói? Ide kattints!

https://youtu.be/qbopWSzGl5Q

https://www.youtube.com/watch?v=Ahdyu44G8Ko

https://www.youtube.com/watch?v=r9dq9Pktv64

 

Hogyan lehet a Videótanár versenyén részt venni?

 

Az ország eddigi legnagyobb online tanulmányi versenyén bármely felső tagozatos általános iskolás vagy ugyanennek a korosztálynak megfelelő gimnazista diák indulhat, a részvétel feltétele a Videotanár oldalán történő regisztráció. A verseny résztvevői Témazáró dolgozatokat írnak, a hónap végén pedig kitölthetnek egy Maratont, ami egy a Témazárókat tananyagonként összefogó verseny. A kis témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig garantált értékes nyereményeket kapnak.

 

A verseny első két hétvégéjén több mint 12.750 kérdéssort töltöttek ki, azaz több mint 255.000 kérdésre válaszoltak a diákok. Jelenleg Kóka, Eger, Kecskemét, Tiszaföldvár diákjai vezetnek, de a versenynek még közel sincs vége. Az egész tanévben folyamatos a tanítás a virtuális iskolában, és az ezzel párhuzamos játékos számonkérés. A győzelemhez a leggyorsabban és a legkevesebb hibával kell megoldani a verseny feladatsort, azonban ezen a megmérettetésen akárhányszor elindulhatsz minden pénteken 16.00 órától vasárnap 24.00 óráig!

 

Vajon ki lesz Magyarország legokosabb kisdiákja? Versenyre fel!

www.videotanar.hu

https://www.youtube.com/user/videotanar

 

 

Legolvasottabb cikkek