Keresztes Ildikó: Fecó volt, van és lesz!

 

 

Balázs Fecó kedden ünnepelte volna a hetvenedik születésnapját. Az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorában két zenésztársával emlékeztek meg a legendás énekesről. Csitári Gergely műsorvezető vendége Keresztes Ildikó és Szigeti Ferenc voltak.

 

 

A műsor elején felcsendült Keresztes Ildikóval közös örökzöld slágerük, A csönd éve volt című dal, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes utolsó tévés fellépéséből, az Akusztik Legendákból.

 

„Nem akarok Fecóról múlt időben beszélni, egyáltalán - kezdte Keresztes Ildikó. Sokszor elmentem azóta már a temető mellett is, de nem volt kedvem bemenni, mert én úgy vagyok vele, hogy egyszerűen nem akarom elhinni, nem is tudom elhinni, nekem a Fecó mindig volt, van és lesz!" - fogalmazott az énekesnő.

 

Szigeti Ferenc a Tokaji Rock Gyermekei Táborról mesélt, ahol Balázs Fecó a fiatalokat tanította. „Elég régóta voltunk ismerősök, nagyon sokszor találkoztunk, fesztiválokon, bulikon és volt egy közös hetünk minden nyáron a Bodrog partján, ahol a fiatalokat tanította. Nagyon szép emlékeim vannak, ahogy ülünk este a Bodrog-parton, nevetünk, hülyülünk, sztorikat mesélt, és körül ülték őt a fiatalok." Egyik legszebb emléke, amikor egy egész este Fecó autójában ültek és hallgatták az új dalokról készült demo felvételt, amit közben Fecó hozzá énekelt. „Nem tudom elképzelni, hogy nincs. Számtalanszor felcsendülnek a dalai, akkor olyan, mintha itt lenne, és ez talán a szerencsénk is egy kicsit ebben, hogy a zene itt marad, amit csináltunk, talán több generiáción keresztül is fogják hallgatni" - tette hozzá.

 

Keresztes Ildikó végül kiemelte: „Olyan életművet hagyott hátra, hogy tök mindegy, hogy valaki milyen műfajt szeret, vagy nem szeret, de a Fecó mindenhol ott van."

 

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető vissza.

 

 

Legolvasottabb cikkek