Jazzkoncert Nicolas Simion Group

 

 

2018 július 20-án, pénteken 20.00 órakor, a Budapesti Román Kulturális Intézet szervezésében a Nicolas Simion Group ad jazzkoncertet az Intézet székházában.

 

Nicolas Simion jazz-szaxofonista, zeneszerző és producer, egy sokoldalú művész, akinek több mint 20 lemeze jelent meg Európában és Amerikában. Bő két évtizede Németországban él és alkot, a nemzetközi jazz-szcéna olyan jelentős alakjaival lépett fel mint Mal Waldron, Tomasz Stanko, Jim Pepper, Lee Konitz vagy Archie Sheep.

 

Romanian Impressions projektjében a művész hódolatát fejezi ki szülőhelye, az ott megismert emberek, valamint a rendkívül változatos és eredeti román folklór iránt. A népzenei ihletésű, valamint a román jazz klasszikusainak – mint például Johnny Răducanu, Kőrössy Jancsi vagy Richard Oschanitzky – megidézésével Nicolas Simion és barátai sikeresen ötvözik a folklór-motívumokat a klasszikus román jazz-el valamint a kortárs zenével, egyben át is hidalják a műfajokat. A július 20-i koncerten a Romanian Impressions kiemelkedő alkotásai hangzanak el a Budapesti RKI-ben.

 

 

Nicolas Simion Group

Piotr Wojtasik – trombita (Lengyelország)

Nicolas Simion – szaxofonok (Románia)

Mike Roelofs – zongora (Hollandia)

Martin Schulte – gitár (Németország)

Michal Baranski – nagybőgő (Lengyelország)

Silvio Morger – dobok (Németország)


Tollal Közélet És Kultúra fényképe.

Legolvasottabb cikkek