Hegedűs Endre zenekari zongoraestje a Müpában

 

Két nagyszabású versenymű, Beethoven Esz-dúr és Csajkovszkij b-moll zongoraversenye csendül fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben szeptember 26-án (csütörtök), 19:30-kor a Kossuth-díjas Hegedűs Endre zongoraművész hangversenyén a Duna Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Deák András vezényletével.

 

Hegedűs Endre immár tizenötödik alkalommal vállalkozik arra, hogy egy estén két nevezetes versenyművet szólaltasson meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Beethoven Esz-dúr zongoraversenye 1809 és 1811 között keletkezett, és angol kiadójától kapta az Emperor (Császár) melléknevet. Csajkovszkij b-moll zongoraversenye a nagy sikerű 1875-ös bostoni bemutató óta töretlenül népszerű mestermű. Romantikus lelkület, hatalmas erő, a fiatalság akadályt nem ismerő lendülete és a kontrasztok bátor használata - mindez a legvarázslatosabb egységben kivételes zenei élményt ad előadónak és hallgatóságnak egyaránt.

Jegyek kaphatók közvetlenül a Müpa pénztáraiban (Komor Marcell u. 1., Andrássy u. 28.) és a www.mupa.hu oldalon, továbbá az Interticket hálózatán keresztül vidéken és a fővárosban, valamint az Interticket honlapján: www.jegy.hu

 

Legolvasottabb cikkek