Háló S4 és ARS SACRA programok: szeptember

Szeptember 18. és 25. kedd 18:15 (Aszalós terem) Kontakt néptánc Új, hetente ismétlődő sorozat. A kontakt-néptánc új szemszögből közelíti meg a néptánc tanulást. Nem a kész formát másoltatjuk, hanem olyan alapelemekből építkezünk, mint testsúly áthelyezés, dőlés, tolás, lendület, tartás – ellentartás, stb. Testtudati irányból megközelítve, elmélyült befelé figyeléssel, érzékeléssel, teret engedve a kísérletezésnek magunktól érzünk rá a mozdulatok formájára. BővebbenITTJelentkezés ITT!

Szeptember 18. kedd 19:00  Tíz éves a Háló Jazz Klub és tíz éves az Ars Sacra Alapítvány 
Gyárfás István Trió (Gyárfás István – gitár, Berkes Balázs – bőgő, Cseh Balázs – dob) Szólisták: Pocsai Krisztina (ének) és Deseő Csaba (hegedű). A Háló Jazz Klub 11. évadnyitó koncertje (92. klubest). Az ARS SACRA fesztivál kiemelt rendezvénye! Bővebben ITT! A nagy érdeklődésre való tekintettel előzetes jelentkezést kérünk ITT. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba 

Szeptember 19. szerda 18:00  Dúdoló – közös gyertyafényes népdaléneklés (tanulás) Navratil AndreávalAz előző évadban heti rendszerességgel megszervezett népszerű sorozatunk „különkiadása”. A programra szeretettel várjuk az énekelni vágyókat, de azokat is, akik csak hallgatni szeretnék a magyar népdalkincs gyöngyszemeit. Bővebben: ITT és ITT! Kérjük az előzetes jelentkezést ITT!

Szeptember 21. péntek 19:00  Zeneszerzők és költők az egyház szolgálatában – a kecskeméti Novum Kamarazenekar ezen alkalommal egy irodalmi-zenés összeállítással igyekszik rávilágítani az egyházművészet évszázados kincseire. A zenekar előadásában felcsendül Purcell, Pachelbel, Pergolesi, Bach, Vitali, Torelli, Charpentier, Boyce, Rheinberger, C.Franck és Sibelius egy-egy műve. Közreműködik Hámori Áron harsonaművész. Az irodalmi betétek előadója: Szalai Katalin Művészeti vezető: Gyalus ErikaBővebben: ITT és ITT! Kérjük az előzetes jelentkezést ITT!

Szeptember 22. szombat 19:00  Benediction – Ragyogjon rád az Úr – Énekelt imádságok. A 4 Akkord Show Kórus az amerikai gyökerű – Európában viszonylag ismeretlen – show kórus irányzat egyik első magyarországi képviselője. A kórus repertoárjában pop és rock-klasszikusok feldolgozásai, musical slágerek, illetve a capella dalok találhatóak. Koncertjeiken a dalok élőzenei kísérettel szólalnak meg, színpadi látványelemekkel kiegészülve. Művészeti vezető: Réti Katalin Bővebben: ITT és ITT! Kérjük az előzetes jelentkezést ITT!

Szeptember 23. vasárnap 18:00  Ádám és Éva 
Férfi-női kapcsolatokról szóló egyszemélyes vígjáték/stand-up comedy. Mi történik, ha összeeresztjük a nőt és a férfit? Végigkövetjük Ádám és Éva mindennapjait, és a közeljövőbe is fogunk időutazni. Terítékre kerül a kommunikáció, agyműködés, nemi szerepek. Az előadás ötvözi a pszichológia eredményeit számos közéleti és kultúrtörténeti utalással. Előadja: Benedek ZalánKorhatár: 15 év. Bővebben: ITT és ITT! Kérjük az előzetes jelentkezést ITT!

Október 4. csütörtök 19:00  HTFT- Fiatalok határok nélkül! (Háló Ifi) Szeretettel várjuk azokat a külhoni fiatalokat, akik Budapesten tanulnak vagy tartózkodnak, akár van állandó közösségük, akár nincs. Ismerkedés, beszélgetés, játék, koccintás, tartalmas együttlét. Kárpát-medence kicsiben, minden hónap első csütörtökén az S4-ben! Bővebben: ITT és ITT!  Érdeklődni: 20-66-33-445

Kolta Galéria 103. kiállítása:  „...ha az égre nézek, messzelátó vagyok..." Down Alapítvány kiállítása. A fotóterápia irányítói: Sebestyén Diána projektvezető és Bege Nóra fotóművész. (Kiállítóink fotóit látván nem lehetünk biztosak abban, hogy valóban ők a sérültek s nem az úgynevezett épek, akik talán sohasem néztek még szembe saját fogyatékaikkal.) A kiállítás október 12-ig látogatható hétköznap 14 és 18 óra között. Bővebben: ITT és ITT!

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 (Bp. V., Semmelweis u. 4.)

 

Legolvasottabb cikkek