Hadi hírek: újra Lecsap a Plüss Kommandó! Avagy Mikulás másként


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy készüljenek fel a következő támadásunkra! „Figyeld lakókörnyezeted, mert nálad is lecsaphat a Plüss Kommandó!" Reméljük, emlékeznek még szeptemberi hadműveletünkre: https://www.youtube.com/watch?v=1tR9OsGO38U&t=393s
Most újabb Hadműveletre indulnak Kommandósaink - ezúttal a célpontok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Vörös Rókák Küzdősport Akadémia, illetve a Wesley János . A Hadművelet célja a katonai fogságban lévő plüssök kiszabadítása és eljuttatása 200 hátrányos helyzetű, hajléktalan rászoruló gyermeknek. Több, mint 1000 ember, felnőttek és gyermekek lesznek ebben a segítségünkre egy nap alatt.
december 3-án 12:00-kor érkezünk első célpontunkra, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem VIII. kerületi campusára. Itt a megérkezésünkkor tisztelgünk a fogadó rektornak, ezredesnek, katonáknak és egyetemistáknak, katonásan flash mobbal, katonai dallal és Mikulás indulóval gyűjtjük be tőlük a felajánlott plüssöket.
További három célpontunkra (VIII. kerület Dankó utca 11. Wesley János Óvoda, X. kerület Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium, valamint a XVIII. kerületi Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium) Mikulással érkezünk (akinek piros zsákját aznap szögre akasztjuk, és katonai zsákra cseréljük). A Mikulással közösen ajándékokat viszünk 200 hajléktalan, hátrányos helyzetű gyermeknek - édességcsomagokat és plüssöket.
Mi a Plüss Kommandó és mi a hadműveleteink célja?
A Plüss Kommandó egy olyan országos jótékonysági rendezvénysorozat kezdeményezés, melynek keretén belül nem csak adományokat gyűjtünk különböző szervezeteknek (most aktuálisan országosan 20 koraszülött osztályra szeretnénk inkubátor vezérlőket, fénytakarókat vásárolni, pocakfészkeket, textil plüss ölelő kezeket gyártani), hanem ezzel együtt a gyermekeket szeretnénk megtanítani arra, hogy önzetlenül adni jó. A Plüss Kommandó programunkkal olyan közösséget hoztunk létre, ahol közösen támogatunk különböző társadalmi kezdeményezéseket. https://www.alapitvanyokert.hu/pluss-kommando
Koraszülött Hadművelet
Koraszülött Hadműveletünk célja, hogy játékosan segíthessünk az 1000 gramm alatti koraszülött babáknak, miközben óvodás és iskoláskorú gyermekeket tanítunk példákon keresztül az önzetlenségre ("Neked egy plüss, másnak egy esély" jelmondatunk az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet) és értékeink megóvására (Plüss Klinikán, ahol sérült plüssöket javíthatnak, gyógyíthatnak), a tisztelet megadására (katonai tisztelgéssel), ezáltal pedig hatással legyünk a jövő generációira.
Ahhoz, hogy elérjük ezeket a célokat, igyekszünk kiterjeszteni az országos rendezvénysorozatunkat, valamint Plüss és adomány pontjainkat.
Maga a Kommandó egy nap alatt mindig több helyszínen csap le. A helyszínek (melyek iskolák, óvodák, állami szervezetek, cégek) egyik részén adományokat veszünk fel ("Lecsap a Plüss Kommandó"), míg ugyanazon a napon, több helyen adományokat (plüssöket, édességcsomagokat) adunk rászoruló gyermekeknek, ezzel áramoltatva a plüssöket, jótékonyságot, önzetlenséget, szeretetet.
Ahhoz, hogy a fent felsorolt eszközöket meg tudjuk venni, le tudjuk gyártani a koraszülött osztályoknak, több úton is gyűjtjük az adományokat:
Adománygyűjtő pontokat nyitunk országszerte. A cél, hogy 1000 ilyen pontot tudjunk nyitni üzletekben, franchise-okban, multiknál, stb. Jelenleg 135 adománypontunk van az országban. Ezek klasszikus pénzbeli adománygyűjtő dobozok.
A másik módja a pénz összegyűjtésének, hogy az alapítványunknak felajánlott plüssöket értékesítjük. A plüssöket egyrészt a Plüss Kommandó rendezvényein gyűjtjük (rendszerint jószívű gyermekek ajánlják fel a plüsseiket, szervezetünk "Neked egy plüss, másnak egy esély!" tanítása alapján), másrészt pedig célunk minden kerületben és minden nagyobb településen 1-5 Plüss Pont nyitása (ezek leadó és felvevő pontokként működnek, ide is be lehet vinni a plüss adományokat és meg is lehet vásárolni őket, ezzel az Alapítványt támogatva). Jelenleg 10 Plüss Pontunk működik az országban, további csatlakozó intézményeket, cégeket, szervezeteket keresünk ehhez.
Az értékesíthető plüssöket szeretetszalaggal látjuk el. Ezek a sorszámozott szalagok minden év végén részt vesznek egy sorsolásban, ahol az alapítványunkhoz csatlakozott cégek felajánlásait sorsoljuk ki azok között, akik plüss vásárlásukkal segítették a céljaink elérését. https://www.youtube.com/watch?v=NnLpMLb4bu8&t=8s
Elindítottuk „Sztárok, hírességek plüssei" kampányunkat is, ahol az adományozók ismert személyek plüsseire licitálhatnak. Olyan hírességek csatlakoztak már hozzánk, mint Király Linda, Kulcsár Edina, Rábaközi Andrea, Kökény Attila, Kocsis Dénes Dini, Növényi Norbert, Bárdosi Sándor, Tonk Emil, Tóth Ildikó (HOT! Magazin), László Zoltán (tréner), Hamvai Péter, ÉNB Lali és sok már sportoló, olimpikon, színész, zenész, művész. A csatlakozás még tart, folyamatos.

Legolvasottabb cikkek

Mégis van mozi!