Grafikai tervekkel egészült ki az MNB jövő évi emlékérme-kibocsátási programja

A Magyar Nemzeti Bank fél évszázados emlékérme-kibocsátási hagyományai szellemében 2020-ban összesen tizenöt témában, négy korábbi sorozatot folytatva, 29 emlékérme kibocsátását tervezi. Két arany, tizenkettő ezüst és két önálló színesfém emlékérme, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai szerepelnek a kivételesen gazdag jövő évi programban. Az emlékérmék grafikai terveinek többsége a következő linkre kattintva érhető el: http://www.mnb.hu/letoltes/emlekpenz2020hu.pdf.[1]

Összességében a 2020. évi emlékérme-kibocsátási program összetételében és kivitelezésében is sokszínűnek ígérkezik. Folytatódnak olyan, a korábbi években megkezdett és a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, mint a középkori magyar aranyforintokat, a hazai nemzeti parkokat, a nemzeti emlékhelyeket, illetve a magyar pásztor- és vadászkutyákat bemutató sorozatok. Emellett jeles történelmi, tudomány-, sport- és művészettörténeti évfordulók, nemzetközi események, kiemelkedő sportesemények egyaránt megjelennek az érméken.

Az MNB 2020. évi emlékérme-kibocsátási programja:

ge-2020.png

A 2014 óta érvényben lévő értékesítési politika szellemében minden nemesfém emlékérmének megjelenik az alacsonyabb névértékű színesfém változata is. Ez a kivitel nem csupán a választékot bővíti, hanem kedvező ára miatt elősegíti az emlékérmék népszerűsítő, tájékoztató szerepének még hatékonyabb érvényesülését.

A grafikai tervek publikálásával egyidőben az emlékérméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. előjegyzési lehetőséget indít a 2020-as program részeként megjelenő emlékérmékre. (Részletek a https://www.penzvero.hu/ honlapon.)

A jegybank a változtatás jogát fenntartja.

 

Legolvasottabb cikkek