Galaktika: őszi akciók új könyvek, készülünk a Mondo és HungaroConra!

2018.09.10-én hétfőn érkezik a nyomdából, Keith Roberts - Gőzkorszak című könyve!

1588-ban kisiklott a történelem. I. Erzsébetet meggyilkolták, az armada sikerrel járt, és Angliát II. Fülöp spanyol király birodalmához csatolták. A megerősödött katolikus egyház egyesített csapatai egész Európát a római pápák uralma alá hajtották. A birodalom technikai fejlődése lelassult, a nyelvi és társadalmi gátak sokkal tovább fönnmaradtak, egészen a 20. századig. Az elektromosság nem terjedt el, a legtöbb munkát még mindig gőzgépek végzik. A rendet továbbra is középkori várak vigyázzák dörgő ágyúikkal.

Az inkvizíció brutális bosszúhadjáratai ellenére azonban a népek körében ott él a régi istenek eretnek imádata, és az évszázad közepére ismét fújni kezdenek a közelgő forradalom szelei…

Keith Roberts többszörös Brit SF-díjas szerző alternatív történelmi regénye megjelenése óta a szépirodalom legnagyobb klasszikusai közé emelkedett. Anthony Burgess az 1939 óta megjelent angol könyvek 99 legjobbja közé sorolta.

„Ritka gyönyörű regény.”

– Brian W. Aldiss

„Mestermű… Az egyik legjobb alternatív történelmi regény, amit valaha olvastam.”

– George R. R. Martin

---

Előrendelhető Jodi Taylor sikeres könyvsorozatának harmadik része Második Esély címmel!

A St. Mary-sek visszatérnek, és Max számára semmi sem alakul jól. Egyik átkozott dolog a másik után – már megint.

A történet a tükörtolvaj Isaac Newtonnal kezdődik, majd Azincourt véres csatamezejére ugrunk. Megtudhatjuk, hogy egy egyszerű adatgyűjtő küldetés, ami az ősi és gyilkos gloucesteri sajtgurító verseny eredetét hivatott feltárni, hogyan végződik LEKS-szindrómával – természetesen egy száguldó sajt miatt. Egy régóta várt ugrás a bronzkori Trójába személyes katasztrófával végződik Max számára, és amikor úgy érzi, a helyzet már nem lehet rosszabb, a krétakorban találja magát. Szembe kell néznie egy régi ellenséggel, akinek nincs mit vesztenie.

Főzzenek tehát maguknak egy teát, húzzák közelebb a csokis sütivel teli tálat, dőljenek hátra, és tudják meg, hogy miért festette kékre magát a történettudományi szekció valamennyi tagja…

Az angol írónő fenomenálisan sikeres sorozatának harmadik darabja is garantáltan függőséget okoz… legalábbis azok számára, akikben nem alakult még ki az első két kötet olvasása után.

Figyelem! A kötet előrendelhető! Várható megjelenési dátuma 2018. szeptember 25. Amennyiben más termékkel együtt kerül kosárba, a postázással megvárjuk a könyv megjelenését.

---

Ismét két akcióval kedveskedünk minden olvasni vágyónak! Az akció szeptember 1-től 30-ig tart!

Tudni akarod, mi lett volna, ha a dinoszauruszok nem halnak ki? Ragadd meg az alkalmat, és fedezd fel a raptorok uralta Földet! 30% csomagkedvezmény  + nincs szállítási költség!

Varázslatos világok, magányos kalandok, minden korosztálynak. Most három különleges fantasy könyvet adunk 30%-os kedvezménnyel + nincs szállítási költség!

---

Készülünk az Őszi MondoCon-ra, ahol a Galaktika is ott lesz!

A MondoCon a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a cosplay és a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat 2008 óta, töretlen népszerűséggel!

Üdv a MondoConon!

A MondoCon egy rendkívül szórakoztató animés és geek rendezvény, amit minden évszakban megrendezünk, hogy a rajongók és érdeklődők találkozhassanak egymással, megnézzék és részt vegyenek a programjainkon, és hogy átadhassák magukat a hobbijuknak egy hétvége erejéig. Ezeken a rendezvényeken (angolosan: Convention) mintegy tízezer látogató fordul meg – de ennek ellenére nagyon barátságos a hangulat, családias légkör fogad mindenkit.

A következő MondoCon október 20-21-én lesz!

Az első MondoCont még 2008-ban szerveztük, akkor még kimondottan mint anime és manga témájú Con. A mai napig az anime/manga rajongók a rendezvény fő oszlopa, de akkor se aggódj, ha ez spéciel nem érdekel. Az évek során folyamatosan bővült a programkínálatunk és a látogatóink érdeklődése. Így aztán a nyugati képregények, marvel filmek, fantasy, scifi, tv-sorozatok rajongói mind mind megtalálják a maguk helyét nálunk. Természetesen az esportok és videójátékok világa se hiányozhat ezek közül, a gamer programokat ugyanis a PC Guru csapatával együtt szervezzük.

No és persze azon se lepődik meg nálunk senki, ha a rajongók kedvenc karaktereiknek öltözve jönnek el. A cosplay nagyon pörög a Mondoconon, a látogatóink harmada valamilyen szinten kiöltözik az alkalomra: egyesek csak egy narutós fejpántot viselnek, mások viszont díjnyertes jelmezekben vonulnak fel. A lényeg, hogy mindannyian jól érzik magukat. Gyere, látogass el a rendezvényünkre, és biztosak vagyunk benne, hogy te is jól fogod érezni magad!

---

Ezzel együtt a HungaroCon is a nyakunkon van!

Az Avana Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül a HUNGAROCON, Magyarország legrégebbi, legnagyobb és legnívósabb sci-fi találkozója.
A 38. HungaroConnak 2018. október 27-én a Bara Konfenerciaközpont ad otthont (1118 Budapest, Hegyalja út 34-36).
Mint minden évben, idén is irodalmi előadásokkal, díjátadókkal, tudományos és ismeretterjesztő műsorokkal, interaktív valamint cosplay programokkal várunk benneteket. Számos régi ismerőssel és új vendéggel, előadóval is találkozhattok. Lesz szín, látvány, zene, érdekesség, okosság és jókedv! 
Gyere el, ha téged sem nevezhet senki nyuszinak!

---
Egy sci-fi író világa

Egy sci-fi író világa

A sci-fi íróknak rendszerint nehéz dolguk van. Gyakran egy olyan világot kell megteremteniük a semmiből, mely a jövőben létezik, amelyről jóformán semmi ismeretünk nincs, vagy amely meglehetősen különbözik a saját világunktól. Mindeközben egy bizonyos szinten a realitás talaján maradva, hogy a történet, a cselekmény hiteles legyen. Kim Stanley Robinson azok közé az szerzők közé tartozik, akiknek meg van az ehhez …

Tovább olvasás.

---
G.R.R. Martin és A Gyűrűk Ura

G.R.R. Martin és A Gyűrűk Ura

Mint tudjuk, George R.R. Martin nem igazán riad vissza attól, hogy kinyírjon néhány karaktert. A tűz és jég dala könyvsorozat és az azon alapuló Trónok Harca TV sorozat is tulajdonképpen hősök és gazemberek koporsójaként működik. De hogyan képes Martin ilyen könnyen és rutinszerűen sokkolni olvasóit? A kérdésre a válasz: J.R.R. Tolkien. Egy videóban az író arról beszélt, hogy A Gyűrűk …

Tovább olvasás.

---
Már készülőben van egy újabb Gyűrűk Ura MMORPG

Már készülőben van egy újabb Gyűrűk Ura MMORPG

Egy új Gyűrűk Ura játék van készülőben, viszont ehhez a kiadáshoz se a Shadow of War-ért felelős Monolith-nak, sem pedig a Warner Brosnak nem lesz túl sok köze. Egy sokkal kisebb csapat, a Warframe-ért felelős cég partnercsapata, az Athlon Games fogja adaptálni Tolkien klasszikusát, egy internetes multiplayer szerepjáték formájában. Gyűrűk Ura MMORPG-t már több, mint 10 évvel korábban is készítettek, …

Tovább olvasás.

---
Mi lett volna, ha a dinoszauruszok nem pusztulnak ki?

Mi lett volna, ha a dinoszauruszok nem pusztulnak ki?

Az alternatív történelem műfaja virágkorát élte az 1980-as években. Ez egy olyan korszak volt, melyben számos író belépett a spekulatív fikció műfajának némi történelmi háttérrel itatott világába, ahelyett, hogy a tudományra vagy a gépekre koncentráltak volna. A múltról való tudásukat használták munkájuk során. Többek közt ilyen író volt Harry Harrison is. Számos alkotásával gazdagította az alternatív történelem műfaját, ilyen többek …

Tovább olvasás.

---
Most már hivatalos, hogy ki játssza el Geraltot a The Witcher sorozatban

Most már hivatalos, hogy ki játssza el Geraltot a The Witcher sorozatban

A Netflixre most nagy teher nehezedik, ugyanis a The Witcher adaptációjának a sikerétől függ a videojáték-sorozatok megítélése a közeljövőben. Főleg a rajongók nem szeretnék azt, hogy ez a széles körben ismert univerzum megbukjon a kis képernyőn, csak úgy, mint sok másik játék filmadaptációja. Tekintettel arra, hogy milyen sok szem szegeződik a mutáns szörnyvadászos sorozatra, a többség számára megdöbbentő hír látott …

Tovább olvasás.

---
A madarak valójában dinoszauruszok

A madarak valójában dinoszauruszok

Matematikai modellek alapján a nagyszámú kromoszóma lehetett az a genetikai titok, amely lehetővé tette a dinoszauruszok sokféle alakját és méretét. Az angliai Kent Egyetem kutatói Darren Griffin professzor vezetésével matematikai módszereket alkalmazva azonosították a legelső dinoszauruszok lehetséges genetikai jellemzőit. Ehhez modern kori rokonaiktól, a madaraktól és a teknősöktől haladtak visszafelé az időben. A kutatás eredményei arra utalnak, hogy a dinoszaurusz …

Tovább olvasás.