Főmenü - új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán
Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek.  A két házigazda zömében magyaros ételeket szolgál majd fel vendégeinek egy csipetnyi újragondolással. Természetesen nem hiányozhatnak olyan klasszikusok sem, mint a véreshurka, a töltött káposzta vagy a szalontüdő, persze nem a megszokott formában.


-"A Főmenü egy igényes, hasznos és edukatív, ugyanakkor könnyed és vicces gasztroműsor, rögtön ráéreztünk az ízére. Úgy is mondhatnám, hogy mind testileg, mind lelkileg jóllaktunk egy-egy rész forgatása közben. Az már az első adás felvételénél egyértelmű volt, hogy nagyon jó lesz a sorozat" - kezdte Széll Tamás, aki igazán elégedett főzőtársával: - "Anger a legprofibb amatőr, a szó legnemesebb értelmében! Úgy mozog a konyhában, mint egy szakács. Sok trükköt lestem el tőle, főleg cukrászatban, amihez nekem nem volt sosem türelmem".

Minden epizód egy alapanyag köré szerveződik: a csirke-, a marha-, a disznó- és a vadhúsból készült ételek mellett pultra kerülnek az édesvízi halak, a tengeri herkentyűk vagy éppen a belsőségek is. Természetesen az édesszájúak is találnak kedvükre valót a műsorban.


- "Azt hittem, kiugrom a bőrömből, hogy mennyire ízlett Tominak a Rigó Jancsi tortám. Még felvétel után is alig lehetett kicsavarni a kezéből - mesélte Anger Zsolt, aki szerint a Főmenü egyik nagy erénye a vidámsága és a valódisága. - "Könnyen azonosulhat a néző, hiszen a két szereplő közül az egyik a főzés nagymestere, a másik pedig egy bátor amatőr. Szerintem a főzéshez nem kell más, mint bátorság és kíváncsiság a profik munkája iránt. Tamástól nemcsak a főzést lehet megtanulni, hanem a nyugodt rendet is, ami nélkül nem csak főzni nem lehet, hanem meggyőződésem szerint semmit az életben."A sorozat első, karácsonyi részében ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Amíg Széll Tamás töltött káposztát készít, addig Anger Zsolt egy klasszikus karácsonyi süteményt, a már említett Rigó Jancsi újragondolt változatát mutatja meg a nézőknek, amibe párja anyukájának különleges meggybefőttjéből is csempész. Majd levezetésként közösen ínycsiklandozó kacsamájat varázsolnak vendégük, Puskás Tivadar, színész és a maguk tányérjára.


A Főmenü többi epizódjába is érkezik a házigazdákhoz egy-egy olyan vendég, akik maguk is szoros kapcsolatban állnak a gasztronómiával. Megfordul náluk többek között Csőre Gábor, Deutsch Anita és az ország kedvenc pékje, Szabadfi Szabolcs is.

Egy kísérő műsor keretében pedig a nézők bejárhatják az országot, hogy megtudják: honnan jönnek a legjobb hazai termékek.

Receptekért és további érdekességekért érdemes felkeresni a Mediaklikk/Főmenü<https://mediaklikk.hu/musor/fomenu> oldalt, illetve a műsor facebook<https://www.facebook.com/fomenu.dunatv> oldalát.

Főmenü - december 26-tól szombatonként 17 órától a Duna Televízión

Legolvasottabb cikkek