Farkas Gábor magával négykezesezik

 

A Steinway Spirio Magyarországon

 

Ez a hangszer rendelkezik azzal a szuperképességgel, hogy Steinway művészek stúdióban rögzített felvételeit élethűen adja vissza. Más hanghordozókkal ellentétben, nem hangszórókon keresztül kapjuk vissza a zenét, hanem a zongorából, saját magából. Nagy öröm, hogy a Spirio végre Magyarországra is megérkezett.” (Farkas Gábor)

 

A zongorát Farkas Gábor Liszt díjas zongoraművész szólaltatta meg itthon először a szakmai érdeklődőknek. A művész többek között önmagával játszott négykezest a különleges hangszeren, de a résztvevők meghallgathatták – és a billentyűmozgásokon keresztül, valamint a rendelkezésre álló videófelvételeken keresztül nézhették is - olyan mesterek, mint Horowitz, vagy Rubinstein korábbi koncertjeinek felvételeit – újra élőben. Farkas Gábor Steinway Artist, felvételei jelenleg egyedüli magyar művészként szerepelnek az Steinway Spiriohoz kapcsolódó adatbázisban.

 

A világpiacon eddig több, mint 1300 db-ot adtak el a Steinway legújabb fejlesztéséből, a hangszerek zömét olyanoknak, akik nem tudnak rajta játszani, de minőségi zenehallgatásra vágynak.

A cég saját kiadót hozott létre a Spiriohoz, szándékuk szerint a magyar művészek adatbázisa is bővülni fog a jövőben. A zongorával egészen új élmény lett a zenehallgatás, a hangminőség nem hasonlítható egyetlen más zenelejátszó rendszerhez sem, a cég pedig így egy új célcsoport felé nyitott: a művészek és koncerttermek mellett ezentúl a zongorázni akár nem tudó, zeneszerető magánembereknek is ad el zongorát. A Steinway kiadó művészadatbázisába való bekerülés a zongoraművészeknek új távlatokat nyithat, ahogyan a Spirioval az edukációs és gyakorlási lehetőségek is újulhatnak. Az új felvételeket a cég csúcstechnológiás New York-i stúdiójában rögzítik, itt vették fel Farkas Gábor felvételeit is. Az archív anyagokat a cég saját fejlesztésű szoftverével emelik át a Spirio rendszerére.

 

A hangszerbemutatóról készült egy videó is:

https://www.youtube.com/watch?v=IVOWJa1F3XQ

Legolvasottabb cikkek