Érintésmentes Adománypont nyílt a Budafoki Piacon

Egyedülálló adományozási lehetőség nyílt a Budafoki Piacon Budafok-Tétényönkormányzata és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásánakköszönhetően.Érintkezésmentes Adománypont nyílt a Budafoki Szomszédok Piacán
Budafok-Tétény önkormányzata és az Ökumenikus Segélyszervezetösszefogásának köszönhetően egyedülálló adományozási lehetőség nyílt aBudafoki Piacon. A Segélyszervezet által kihelyezett terminálon keresztül,egy bankkártya használatával bárki biztonságosan segítheti rászorulóembertársait.
Az Adománypont átadásán Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármesterekiemelte, hogy egy erős közösséget az jellemez leginkább, ahogyan bánik azelesettjeivel. A járványhelyzet, mint mondta, innovatív megoldásokat kívánaz önkormányzattól, ilyen a most megnyílt érintkezésmentes Adománypont is.
A pandémia komoly nehézséget okoz a bajbajutottaknak, de a nekik segítőkezet nyújtó csoportoknak is. Idén nincs esély az adakozásra az eddigmegszokott helyszíneken, a leglátogatottabb adventi vásárok forgatagában,ezért is jelentett külön örömet a segélyszervezet közösségének, amikorBudafok-Tétény elöljárói felajánlották, hogy a biztonsági szabályokbetartásával adománypontot hozhatnak létre központjuk helyszínén, Budafokon- fogalmazott *Lehel László,* az Ökumenikus Segélyszervezetelnök-igazgatója.
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójaelmondta, idén már 25. alkalommal indították útjára az Országos AdventiPénzadománygyűjtést, melynek rendkívüliségét az érintkezésmentesadománypont is jól mutatja. Az adományterminálon keresztül egy ötszázforintnál nem kisebb, tetszőleges összeget lehet adományozni bankkártyával.A támogatást a Segélyszervezet itt is önkéntesei által készített, aterminál mellett kihelyezett tálból elvehető egyedi mézeskalácsszívvelköszöni meg - emelte ki Gáncs Kristóf, hozzátéve: az összefogáshoz nemcsakBudafokról, hanem az egész országból lehet csatlakozni.  A 1353-asadományvonalon hívásonként, illetve sms-enként bármikor és bárhonnan lehet250 forintot adományozni, aki pedig nagyobb összeget szeretne felajánlaniés rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu<https://segelyszervezet.us12.list-manage.com/track/click?u=241461bcd176d3b280d67a322&id=36d90b334d&e=d494be9712>oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat.

Legolvasottabb cikkek