Előrendelhető J.G. Ballard - Toronyház című könyve, 50 éves az Űrodüsszeia!

Előrendelhető vált J.G. Ballard Toronyház című könyve - eredeti címen High Rise -, a Galaktikabolton!

A KAPUKON BELÜL AZ APOKALIPSZIS VÁR

Az orvos Robert Laing válását követően egy vadonatúj, hipermodern toronyházba költözik London peremén. Ez a minden igényt kielégítő épület teljeskörű kiszolgálást nyújt, lakóinak ki se kell lépni a kapun. És ez a maximális önellátás különös következménnyel jár: a lakóközösség lassan leválik a kinti társadalomról, és kialakítja saját hierarchiáját. Laing is beilleszkedik a rendszerbe, összebarátkozik Charlotte-tal, a gyermekét egyedül nevelő anyával, és Richard Wilderrel, a lázadó természetű dokumentumfilmessel.

Aztán egyszer csak homokszem kerül a gépezetbe. Az ellátás akadozni kezd, és az emberekben eddig, az udvarias felszín alá söpört elégedetlenség és sok-sok apró sérelem vulkánként tör ki. Egész emeletek fordulnak egymás ellen, folyosókat, lépcsőházakat és lifteket szállnak meg, lakásokat fosztanak ki, és a harc hamarosan már életre-halálra megy.

Laing félúton reked az épület teteje és alja között, és miközben körülötte elszabadul a pokol, ismerőseiről egyre furcsább dolgok derülnek ki, és végül szembekerül az események bábmesterével, a toronyház legfelső szintjén élő, titokzatos tervezővel.

J.G. Ballard, A Nap birodalma és a Karambol világhírű szerzője olyan rendezőket ihletett már meg, mint Steven Spielberg és David Cronenberg. Ebből a mesterművéből Tom Hiddleston és Jeremy Irons főszereplésével készült film.

„A könyv legalább annyira releváns most, mint a megírásakor. Ugyan a 70-es években született, egyfajta közeli jövő képét vázolva fel, de mi most pontosan ebben a jövőben élünk.”

– Ben Wheatley, a regényből készült film rendezője

„Ballard legjobb regénye… Parádés.”

– The Times---
50 éves Arthur C. Clarke méltán híres sci-fi könyve

50 éves Arthur C. Clarke méltán híres sci-fi könyve

Kiadásának 50. évfordulóját ünnepli idén Arthur C. Clarke klasszikus sci-fi regénye, a 2001: Űrodisszeia. A történet akkor íródott, amikor a Holdra szállás még csak álom volt, majd még a megjelenés évében, 1968-ban meg is filmesítették. Az eredeti mű még ötven év távlatából is meghatározó darabja a sci-fi irodalomnak, a filmes változat pedig szintén kultuszdarabbá vált, hiszen azóta számos más filmben …

Tovább olvasás.

---
Kiderült a Monster Hunter: World PC-s megjelenésének dátuma

Kiderült a Monster Hunter: World PC-s megjelenésének dátuma

Január végi konzolos debütálása után végre a Monster Hunter: World PC-s megjelenését is bejelentették. Eredetileg az ősz folyamára ígérték a játékot, de már a tervezettnél korábban érkezik, 2018. augusztus 9-én. Nézzük a friss trailert: https://www.youtube.com/watch?v=-0l0B7NDTAU A játék producere, Ryozo Tsujimoto hangsúlyozta, hogy ez lesz az első a Monster Hunter szériából, amit PC-re is hoznak, éppen ezért igencsak odafigyelnek az előkészületekre. …

Tovább olvasás.

Gerti pózol, a frissen megérkezett Anna éppen hazudik című könyvvel, ami mostantól megrendelhető!!!
Federico Baccomo - Anna éppen hazudik

Legolvasottabb cikkek