Élőkép Színház: SZALON

Ünnepeld idén a Luca napot az Élőkép Színház: SZALON című új bemutatójával 2018. december 13-án (csütörtökön) 19.00 órakor a Bethlen Téri Színházban!


Szemelvények a Pirosruhások életéből

 

vizuális mozgásszínház – bemutató


Fogadó-, vagy átjárószoba, bensőséges, elegáns vagy humoros. Életre kelt női szobrok variálható vörös karimás jelmezükben különböző archetípusokként jelennek meg. Absztrakt gesztusaikkal újra és újraformálják önmagukat – dámából koldussá, piroskából farkassá, takarítónőből húsevő virággá alakulnak. Astor Piazzola bandoneónra írt lélekemelően disszonáns dallamaira és más atmoszféra-teremtő harmonikazenékre szőnek sorsokat, jelenítenek meg groteszk helyzeteket, vagy alkotnak váratlan térkompozíciókat.

A Műhely Alapítvány által szervezett Inspiráció esten a Változás kapui c. etűdben 2002-ben debütált Pirosruhások – improvizatív akciók keretében – azóta Budapest legkülönbözőbb épületeiben – mint az MTA, az Iparművészeti Múzeum vagy a Vásárcsarnok – és terein jelentek meg, tavaly többek között a Budapest Café meghívására a Hősök terén, a Halászbástyán vagy a Szent-István Bazilika előtt találkozhattak velük a járókelők; a Zsolnay negyedben Pécsett, a Thealteren Szegeden, a Szárnyas Sárkány Fesztiválon Nyírbátorban, illetve a Miskolci és Bicskei napokon vendégszerepeltek, s tavaly eljutottak a WSD2017 Nemzetközi Látványszínházi Fesztivál keretében még Taipeibe is! Maga az eredeti tíz perces etűd is bemutatásra került az elmúlt tizenhat év során az Artusban, a  Szkénében és a Bethlen Téri Színházban az Etűdök alapszínekre c. est keretében.

 

Az idei Élőkép-bemutatóban újabb arcaikra derül fény, humoros megnyilvánulásaikkal ünnepelhetjük az idei Luca napot.

 

Előadók: Luca Izabella, Tímár Dorka, Szalay Heni

Zene: Astor Piazzola, Accordion Tribe, Yann Tiersen

Zenei konzulens: Tankó Barnabás

Látvány, koreográfia: Bérczi Zsófia

 

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Sín Stúdió, Műhely Alapítvány, Bethlen Téri Színház

 

Külön köszönet: Terebessy Tóbiásnak, Bársony Júliának, Gyöngyösi Adriennek és mindazoknak, akik a Pirosruhások fejlődését egykor segítették!

 

Időpont: 2018.12.13. 19.00

Helyszín: Bethlen Téri Színház, Budapest

Cím: 1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

E-mail: info@bethlenszinhaz.hu

Telefon: +36 1 342 7163, +36 20 616 1156

Honlap: www.bethlenszinhaz.hu

A teljes árú jegy 2500 Ft, a kedvezményes (diák, nyugdíjas) 2000 Ft

Jegyvásárlással kapcsolatos elérhetőségek: +36 1 700 1433, jegy@bethlenszinhaz.hu

Internetes jegyvásárlás: https://bethlenszinhaz.jegy.hu

Legolvasottabb cikkek