Csehország nagymúltú komolyzenei versenyén szerepel a Bartók Rádió nevezettje

 

 

Két élő közvetítéssel várja hétvégén a hallgatókat a Bartók Rádió. Szeptember 18-án, szombaton 17 órától élőben követhetik a rádióban a Concertino Prága szóló kategóriájának döntőjét, amelyben a Bartók Rádió nevezettje, a fiatal zongoraművész, Rozsonits Ildikó is szerepel. Vasárnap, szeptember 19-én 19.35-től pedig élőben közvetíti a rádió a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny gálahangversenyét.

 

A nagymúltú, 55. alkalommal megrendezett Concertino Prága döntőjében bizonyíthat Rozsonits Ildikó zongorista. A mindössze 14 éves fiatal zenészt a Duna Televízión futó Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató műsor egyik győzteseként ismerhette meg a közönség. Rozsonits Ildikó már több nemzetközi versenyen indult és sikert sikerre halmozva nyeri a díjakat. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a különleges tehetségek osztályába jár.

A Cseh Rádió zenei versenyében 14 ország 58 versenyzőjének felvételét hallgatta meg két fordulóban a nemzetközi zsűri. Rozsonits Ildikón kívül a négyfős döntőbe került két zongorista, a szlovák Ryan Martin Bradshaw és a cseh Jan Schulmeister, valamint a német hegedűművész, Mark Lewin. A zenekari döntőt szeptember 18-án rendezik meg Prágában a Rudolfinum Dvořák termében, az eseményt pedig élőben közvetíti a Bartók Rádió szombaton 17 órai kezdettel.

 

Másnap sem maradnak élő koncertélmény nélkül a Bartók Rádió hallgatói, hiszen vasárnap, szeptember 19-én a budapesti Zeneakadémia Nagytermét kapcsolják, ahonnan a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021-es gálahangversenyét közvetíti a rádió. A Filharmónia Magyarország idén szeptember 12-19. között rendezi meg a nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt, amelyen rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket a versenyzők. Az eseményt gálahangverseny és díjátadó zárja szeptember 19-én. A vasárnap 19.35-kor kezdődő gálán közreműködnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny helyezettjei és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, akiket Vajda Gergely vezényel. Felcsendülnek Liszt Ferenc versenyművei, az Esz-dúr és az A-dúr zongoraverseny, valamint a Haláltánc.

 

Élő koncertközvetítések a Bartók Rádióban szeptember 18-én és 19-én!

 

 

Legolvasottabb cikkek