Becsület és szerelem harca - a megújuló Dunán debütál a Kék róka

 

 

A megújuló Dunán látható először a Kék róka filmes adaptációja január 22-én este. A '30-as években játszódó romantikus történet hőseivel könnyen azonosulhatnak a nézők, hiszen a szerethető karakterek lelki válságai bárki életében jelen lehetnek. Ehhez teremt a film mesés miliőt, amelynek rendezője és főszereplői a történet legfőbb üzenetéről is beszéltek a Librettóban.

 

A romantikus tévéfilm a '30-as évek Budapestjére repíti vissza a nézőket, ahol egy izgalmas szerelmi történet közepébe csöppenhetünk. Komoly lelki utazást és egyben önfeledt szórakozást ígér nézőinek a Kék róka. Herczeg Ferenc 1917-es színdarabja Pacskovszky József rendezésében kelt új életre. A lebilincselő cselekmény, a kiváló színészi alakítások és a különleges képi világ nemzetközi szuperprodukciókat idéz. A főszerepekben Száraz Dénest és Zsigmond Emőkét láthatjuk.

 

„A történetben végvonuló drámai folyamatot könnyedén próbáltuk elmesélni esendő és szerethető hőseinken keresztül. Végül pedig, mint minden jó mesének, ennek is megvan a tanulsága" - foglalta össze gondolatait a filmről a rendező a Librettó stúdiójában.

 

A történet szerint a gyönyörű és rejtélyes hősnő, Cecília, a vőlegényéhez sietve beleszeret egy ismeretlen férfiba, akiről kiderül, hogy jövendőbelije sokat emlegetett barátja, és tanúja. Ez a szerelem nem teljesedhet ki, mivel Sándor kizártnak tartja, hogy titkos harmadik legyen.

 

A film szereplői olyan magánéleti problémákkal küzdenek, amelyekkel a mai kor emberei is. „Nehéz kilépni egy biztonságos, jól működő házasságból, ahogy ma sem egyszerű felrúgni egy ilyen kapcsolatot a bizonytalanért" - részletezte Zsigmond Emőke színművész az általa megformált főhősnő dilemmáját. A filmben a reménytelen szerelmest alakító Száraz Dénes színművész ebben a szerepben szembesült azzal a nehéz kérdésfelvetéssel, hogy egy jó ember inkább becsületes, vagy önazonos.

 

A Librettó beszélgetése, amelyben részletet is láthatnak a filmből, alább megnézhető:

https://mediaklikk.hu/libretto-videok/video/2022/01/21/a-kek-roka-egy-romantikus-film-pazar-kepi-vilaggal-a-duna-csatornan/

 

Kék róka - premier január 22-én, 19:50-től a Dunán!

 

 

 

Legolvasottabb cikkek