Az UniCredit öt országos díj elnyerése mellett megőrizte a Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelő bankja címet a Global Finance felmérésén


A Global Finance magazin 2020-ban - immár az egymást követő tizenegyedik évben - az UniCreditet ismerte el Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelőjeként. A regionális díj mellett a bank aranyérmes pozíciót szerzett több országban is: Ausztriában, Bulgáriában, Magyarországon, Szerbiában és Szlovéniában kapta meg a legjobb alletétkezelő bank címet.
Az egyes régiók és országok díjazottjainak kiválasztásakor a Global Finance szerkesztőbizottsága piackutatási eredmények, egyes szakértői források és az alletétkezelői szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek visszajelzése, valamint a bankok által készített szakmai anyagok alapján állapította meg, hogy mely pénzintézetek nyújtják megbízhatóan a legjobb szolgáltatásokat a helyi piacokon.
A kiválasztási szempontok között szerepelt az ügyfél-kapcsolattartás, a szolgáltatás minősége, a versenyképes árképzés, a kivételes esetek gördülékeny kezelése, a technológiai platformok, az értékpapír-elszámolási műveletek, az üzletmenet-folytonossági tervek, valamint a helyi előírások és gyakorlatok ismerete.
Romhányi Júlia, az Értékpapír-letétkezelés üzletág globális vezetője hozzátette: „Az UniCreditnél nagyon büszkék vagyunk alletétkezelői szolgáltatásainkra és örömünkre szolgál, hogy megtartottuk vezető pozíciónkat nem csak Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelő bankjaként, hanem ezen belül számos ország listavezetőjeként is. Az elmúlt években végzett munkánk során folyamatosan kiemelt figyelmet fordítottunk a minőségi, testreszabott és digitális megoldások nyújtására, és örömmel látjuk, hogy a folyamatos erőfeszítéseinket és erős régiós pozíciónkat elismerték. Ez az elismerés azt is tükrözi, hogy milyen nagy odaadással dolgoztunk szolgáltatásaink magas színvonalának fenntartásán még a világjárvány időszakában is. Nagyon büszke vagyok elkötelezett kollégáinkra, akik minden országunkban azon dolgoznak, hogy megőrizhessük vezető szerepünket és magas színvonalon biztosíthassunk ügyfeleink kiszolgálását az értékpapír-elszámolások és kapcsolódó szolgáltatások területén."

Legolvasottabb cikkek