Az OTP Bank Magyarország legbiztonságosabb bankja

 

 

Az OTP Bank elnyerte a Global Finance magazin Safest Bank Award 2020 elismerését.

 

A Global Finance magazin idén is közölte a világ legbiztonságosabb bankjainak listáját, köztük értékelve és kiválasztva a kelet-közép-európai régió országainak legbiztonságosabbnak minősített bankjait is. A New York-i székhelyű, elismert kiadvány szerint Magyarország legbiztonságosabb bankja az OTP Bank.

A régió legbiztonságosabb bankjainak kiválasztásakor az értékelők többek között figyelembe vették a bankok hosszú távú hitelminősítését és mérlegfőösszegüket is. Az értékeléskor a magazin a legnagyobb hitelminősítők, a Moody's, a Standard and Poor's és a Fitch Ratings besorolásait vette számba.

Az elismerés jelentős annak fényében is, hogy 2020 nagy részében a világot a COVID-19 járvány sújtotta, amely számos országban - köztük Magyarországon is - a gazdasági aktivitás visszaesésével járt. Az OTP Bank stabilitása, kiváló tőkepozíciója és kiemelkedő likviditási helyzete alapján a világ 112 legbiztonságosabb bankjainak egyikeként került fel a Global Finance listájára, amelyet vállalatok, befektetők és magánszemélyek használnak fel üzleti döntéseik során. 

 

Legolvasottabb cikkek