Állatvédelmi óra a Magyar Nemzeti Cirkuszban!

 

Állatorvostan-hallgatóknak tart interaktív órát a többszörös Arany-díjas és Hortobágyi Károly-díjjal is kitüntetett Ifjabb Richter József.

 

Május 17-én az éppen Kecskeméten vendégszereplő Magyar Nemzeti Cirkuszhoz több mint 100 hallgató érkezik az Állatorvostudományi Egyetemről. Nekik tart majd állatvédelmi előadást a cirkusz igazgatója, Ifj. Richter József.

A Nemzeti Cirkusznál olyan egyedülálló lehetőségeket láthatnak a tanulók egészen testközelből, amire Magyarországon máshol nincs lehetőség. Ilyen például az 5 afrikai elefánt Mambó, Betty, Nanda, Tonga és Kimba különleges bőrét, agyarát megtapogatni, kézből megetetni őket vagy megfigyelni hogyan ápolja az igazgató a cirkusz zsiráfjainak patáit, amit még az állatkertekben is csak altatással tudnak megoldani.

 

Az országban csak a Richter család által egyedülálló módon képviselt magas színvonalú állattartás teszi lehetővé, hogy idegenek is közelről gyakorlatot tudjanak szerezni az egzotikus állatok ápolásáról és helyes tartásáról. A nem mindennapi lehetőséget az állatkerti szakemberek is előszeretettel ragadják meg, amire tömegével érkezve járnak csodájára.

Bobo zsiráf annyira megbízik gondozójában, hogy altatás nélkül is engedi pedikűröztetni magát. Az állatkerti szakemberek egymásnak adják a kilincset, hogy kiderítsék, hogyan sikerült ennyire összehangolódni az állattal. – Nagyon sokat dolgozunk azért, hogy a velünk élő állatok jól érezzék magukat, szeretjük, és a Nemzeti Cirkusznál családtagként kezeljük őket. Nagy örömmel tölt el, hogy folyamatosan jelentkeznek tanuló csoportok és a szakemberek is figyelik azokat a lehetőségeket, amikor az általunk képviselt állattartásba nyerhetnek betekintést a cirkusz kulisszái mögött  – magyarázta Ifj. Richter József, az idei Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas artistaművésze.

 

A cirkusz valóban tökéletes tanulmányi kirándulás helyszíne, hiszen az elefántok, zsiráfok mellett a backstage-ben rengeteg állatfaj megtekinthető. Hatalmas kifutókban a társulat rendelkezik púpos tevékkel, perui lámákkal, kecskékkel, malacokkal, szamarakkal, zebrákkal és több fajta lóval is. Igazán szerencsésnek mondható a most érkező tanulócsoport, akik megismerhetik az állatpark új tagját Goldit. Az éppen 2 hónapos bébi púpos teve már társaival együtt játszadozik a hatalmas gyepen, illetve barátságot köthetnek a másik kis púpos tevével Leilával is, akinek múlthónapban ünnepelték az 1 éves születésnapját.

Legolvasottabb cikkek