A NÉMA FORRADALOM

Október 11-től mozikban
A NÉMA FORRADALOM  (12)


A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott, ezen a hétvégén pedig a 15. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában látható A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt. A film október 11-én kerül országosan a mozikba.
 

 

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen.

A néma forradalom 2018. október 11-től látható szinkronizáltan és feliratosan a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Mellékletek:
YouTube előzetes - szinkronizált változat
YouTube előzetes - feliratos változat

Legolvasottabb cikkek