A Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál-on a MIDPOINT-tal mutatja be első, punk nagyjátékfilm tervét Fabricius Gábor

 

Fabricius Gábor „Szex, Drót, Rock ’n Roll” munkacímű, bemutatkozó nagyjátékfilm-tervét beválogatták a MIDPOINT Feature Launch programba, adta hírül ma a MIDPOINT Center


A program során Fabricius rendezőként és forgatókönyvíróként vesz részt nagyjátékfilmjének fejlesztésében, nemzetközi szakembergárdával közösen dolgozik majd a kora 80-as évek punk zenei szcénájában játszódó személyiség drámáján.

 

A MIDPOINT Feature Launch mindössze 9 projektet választott ki a nagy presztízsű workshop-sorozatra közel száz jelentkező közül. Az egy éves munkafolyamat alatt az alkotók négy alkalommal személyesen találkoznak, a köztes időszakokban pedig online konzultációra kapnak lehetőséget. 2018 első felében (január 20-26 és április 27. – május 3. között) tartott két workshop során a filmterv fejlesztés mellett a projektek finanszírozási és korprodukciós lehetőségeire koncentrálnak.

 

A Midpoint Center partnerei nagy múltú fesztiválok, így januárban a Trieszti Filmfesztivál, júliusban az A-kategóriás Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál látja vendégül a programot és résztvevőit. A fejlesztés végén Fabricius majd a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál döntéshozói (rendezők, producerek, sales agentek) előtt mutatja be majd a projektjét. A szakmai program így a megvalósulás korai szakaszában biztosít nemzetközi figyelmet egy új magyar projektnek, és előremozdíthatja a koprodukciós partnerek bevonását is.

 

 

Legolvasottabb cikkek

Elveszítve