A Budapesti Román Kulturális az Irodalom Éjszakáján

A Budapesti Román Kulturális Intézet Mircea Cărtărescu novellájával

vesz részt az Irodalom Éjszakáján

 

2018. március 21-én, szerdán 19.00–23.00 óra között a budapesti Irodalom Éjszakájáhuszonegy VI. kerületi kulturális- és nem konvencionális helyszínen ugyanennyi kortárs európai író novelláját olvassák fel a Radnóti Színház művészei. Az idei Irodalom Éjszakája fő témája a szerelem.

A Budapesti Román Kulturális Intézet, társszervezőként, Mircea Cărtărescu Nabokov Brassóban című novelláját mutatja be, Koszta Gabriella fordításában. A novellát Gazsó György színész olvassa fel az Artpool Művészetkutató Központ kiállítóterében (1061 Budapest, Paulay Ede utca 60.)

Az Irodalom Éjszakája az EUNIC Hungary (az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek hálózata) kezdeményezésére jött létre. Az irodalmi happening célja, hogy egy formabontó stílusban hozza közelebb az olvasókhoz a kortárs világirodalmat. A nyilvános felolvasások különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken zajlanak; a felolvasások fél óránként ismétlődnek, így a látogatóknak lehetősége nyílik több helyszínre is ellátogatni az est során.

 

A rendezvény fő támogatói: Budapest Főváros Önkormányzata és a Radnóti Színház.

Legolvasottabb cikkek